News

Atacatorul din Belgrad s-a uitat la documentare despre crimele în masă din școli, înainte de atac. Cum a pregătit măcelul

Atacatorul din Belgrad s-a uitat la documentare despre crimele în masă din școli, înainte de atac. Cum a pregătit măcelul care a șocat întreaga Serbie?
04.05.2023 | 22:16
Atacatorul din Belgrad sa uitat la documentare despre crimele in masa din scoli inainte de atac Cum a pregatit macelul
Masacru într-o şcoală din Belgrad: 8 copii uciși și cel puțin zece răniți, de un elev de 14 ani. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Atacatorul din Belgrad s-a uitat la documentare despre crimele în masă din școli, înainte de atac. Cum a pregătit măcelul care a șocat întreaga Serbie? Conform polițiștilor, băiatul s-a uitat atent la mai multe documentare americane despre crimele în masă din școli, probabil pentru a se pregăti mai bine pentru atac.

Atacatorul din Belgrad s-a uitat la documetare despre crimele în masă

Kosta Kecmanovic, elevul în vârstă de 13 ani care și-a ucis 8 colegi și un paznic de la școala Vladislav Ribnikar din Belgrad, s-a uitat atent la diverse documentare care eu legătură cu astfel de crime inclusiv pe Tik Tok. Conform CNN, informația a fost făcută publică de Veselin Milic, șeful poliției din Belgrad.

ADVERTISEMENT

“Această faptă monstruoasă a fost planificată noaptea și pusă în aplicare dimineața. Acest criminal a spus că a văzut un film american ciudat, în care un băiat a făcut același lucru în școala sa”, a precizat Milic. Informațiile au fost obținute de polițiști de la băiat, în timp ce un avocat angajat de părinți a fost mereu în prezența sa.

“Ucigașul nu a avut manifestat nicio remușcare. Asta ne-a șocat – pe mine și pe toți oamenii din Serbia”, a continuat șeful Poliției. Mai mult, Kosta Kecmanovic nu ar fi fost o victimă a bullying-ului, nefiind agresat de colegi, lucru care fusese transmis inițial de presa locală. Cu toate acestea, Kosta s-a certat cu colegii săi și a dorit să fie transferat din clasă, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

“Făcând acest lucru, el a sperat să fie acceptat din punct de vedere social”, a completat oficialul. Cert e că părinții săi au fost arestați tocmai pentru că oamenii legii să afle cum minorul a reușit să aibă acces la un seif codat, unde tatăl său își ținea armele deținute legal.

Mai mult, polițiștii au constatat că băiatul este ”neobișnuit de priceput la arme”, mai ales că tatăl său l-a dus la un poligon de tragere amenajat în subsolul clubului de fotbal Partizan Belgrad. În condițiile în care în Serbia minorilor le este interzis să mânuiască arme de foc, procurorii vor să afle cum a fost posibil acest lucru. Mai mult, clubul de fotbal a refuzat până acum să comenteze situația.

ADVERTISEMENT

Pentru că are doar 13 ani, deci e prea tânăr pentru a fi tras la răspundere din punct de vedere penal, Kosta a fost internat într-o clinică de psihiatrie. CNN a aflat, de asemenea, că în timpul atacului armat exista un polițist înarmat, la rândul său, care patrula campusul școlar.

Cu toate acestea, polițistul a așteptat întăriri înainte de a interveni și a participat la arestarea băiatului. În SUA, protocolul de intervenție în astfel de cazuri, tot mai dese, este ca polițiștii să plece imediat la locul faptei și să îl elimine pe agresor. Cu toate acestea, în Belgrad nu se știe dacă au existat astfel de protocoale și dacă acestea au fost respectate.

ADVERTISEMENT

”Astăzi este una dintre cele mai grele zile din istoria modernă a țării noastre. Îmi exprim condoleanțe familiilor, părinților, fraților, surorilor, bunicilor copiilor uciși, precum și copiilor și familiei agentului de securitate ucis. Trebuie să ne uităm la tipare, să ne uităm la responsabilitatea fiecăruia dintre noi și să căutăm o soluție pentru ca așa ceva, oricât de imprevizibil și de neașteptat ar fi, să nu se mai întâmple niciodată, dar trăim într-o astfel de lume încât este posibil.

Nu m-am grăbit, nimeni nu s-a grăbit să facă declarații, am vrut să ne uităm la tot ce a mers prost sistemul, tot ce este responsabilitatea fiecăruia dintre noi pentru că nu putem înapoia copiii părinților lor”, a declarat și președintele Serbiei, Alexandar Vucic.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
O modificare facială ar putea fi un semn de cancer pulmonar, spun pneumologii
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale...
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate comenzile
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de...
Surpriză totală pentru Irinel Columbeanu, în ziua în care a împlinit 67 de ani. Fostul fotomodel l-a făcut să uite de probleme
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Vecinii scandalagii riscă mari sancțiuni. S-a schimbat Codul Penal
Vecinii scandalagii riscă mari sancțiuni. S-a schimbat Codul Penal
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”