News

Atenție, bizoni în trafic! Un șofer a parcat în sensul giratoriu din centrul orașului Sinaia

Românii care încă mai speră la o ”țară ca afară” ar trebui să studieze imaginile de mai jos cu mare atenție.
08.01.2023 | 15:23
Atentie bizoni in trafic Un sofer a parcat in sensul giratoriu din centrul orasului Sinaia
Definiția nesimțirii în trafic, în varianta Sinaia 2023 / Sursă foto: Observatorul Prahovean
ADVERTISEMENT

În România anul 2023, tupeul, aroganța, nesimțirea și îngâmfarea sunt considerate în continuare calități, iar posesorii lor – persoane de succes.

A parcat în sensul giratoriu și a plecat la cumpărături

Zilele trecute, în orașul Sinaia, șoferul unei mașini de lux, a fost atât de grăbit pentru să ajungă la cumpărături, încât a parcat într-un sens giratoriu de pe artera centrală a localității.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, bărbatul a lăsat mașina pe avarii și a mers să-și umple plasele la un magazin din apropiere. Jurnaliștii de la Observatorul Prahovean scriu că incidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 21:00 și a fost surprins în imagini de un cititor.

Acesta a relatat că în zonă nu se afla niciun agent de ordine publică, iar șoferul a scăpat fără să primească măcar un avertisment, ceea ce l-ar putea încuraja să repete isprava, mai ales că acum a ajuns și celebru.

ADVERTISEMENT

Sinaia, cea mai aglomerată stațiune din România

Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt cele mai aglomerate zone din țară, din punct de vedere al traficului. Turiștii se plâng că parcurg distanța Sinaia-București, pe DN1, chiar și în 6-7 ore, mai ales în perioada weekendurilor.

Din fericire, la ora la care ”bizonul” din imagini a parcat în mijlocul sensului giratoriu, valorile traficului erau la cote mici, așa că bărbatul nu a încurcat prea tare circulația.

ADVERTISEMENT

Șoferul este pasibil de o amendă de 3.000 de lei

Potrivit noului cod rutier, blocarea intersecției constituie contravenție și se sancționează cu o amendă și șase puncte de penalizare. De asemenea, parcarea sau staționarea neregulamentară în locuri nepermise, pe spații verzi sau trotuare, atrage o amendă care poate ajunge la 725 de lei, iar mașina poate fi ridicată.

Mai mult, dacă se consideră că staționarea s-a produs pe drumuri publice, în condiții de vizibilitate redusă (cum se întâmplă în curbe sau sensuri giratorii), amenda este cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei.

ADVERTISEMENT

În cazul în care mașina a fost ridicată sau imobilizată, se plătește o taxă suplimentară stabilită de autoritatea locală.

ADVERTISEMENT