News

Atenţionare cod galben şi informare meteo. ANM anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
26.05.2021 | 11:16
Atentionare cod galben si informare meteo ANM anunta ploi torentiale vijelii si grindina
ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, avertizarea este valabilă de miercuri, 26 mai, ora 14:00 până joi, 27 mai, ora 06:00, iar fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Atenţionare cod galben şi informare meteo. ANM anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină

În intervalul menționat, local în Oltenia și Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Până sâmbătă la ora 10:00 este valabilă și o informare meteorologică instabilitate atmosferică ce a intrat în vigoare miercuri, 26 mai, la ora 11:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, cu precădere la munte, în sudul, centrul și estul țării. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 24 mai – 6 iunie anunță o vreme schimbătoare în țara noastră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni prognoza pentru perioada 24 mai – 6 iunie. Specialiștii anunță variații de temperatură în următoarele două săptămâni.

Prima lună de vară debutează cu valori destul de ridicate în unele zone, dar și cu ploi în mare parte a teritoriului.

ADVERTISEMENT

Finalul lunii mai și debutul de iunie anunță o vreme extrem de schimbătoare în România. Zilele cu valori ridicate vor alterna cu cele în care se vor înregistra maxime sub normele perioadei.

La capitolul precipitații, agricultura primește vești bune dinspre ANM. Ploile se vor semnala destul de frecvent în următoarele două săptămâni.

ADVERTISEMENT