News

Atenționare de călătorie: Greva piloților Ryanair din Belgia poate perturba zborurile spre Bruxelles-Charleroi

MAE avertizează călătorii români cu privire la posibilele perturbări ale zborurilor Ryanair către Belgia. Piloții protestează.
11.07.2023 | 23:04
Atentionare de calatorie Greva pilotilor Ryanair din Belgia poate perturba zborurile spre BruxellesCharleroi
Posibile perturbări ale zborurilor spre/dinspre Bruxelles-Charleroi. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie referitoare la Belgia, în legătură cu posibilele perturbări ale zborurilor Ryanair către și dinspre aeroportul Bruxelles-Charleroi în acest weekend. Greva piloților filialei Ryanair din Regatul Belgiei planificată pentru perioada 15-16 iulie va afecta operațiunile acestei companii aeriene.

Greva piloților Ryanair din Belgia

MAE îi informează pe cetățenii români care au în plan călătorii cu avionul spre sau dinspre aeroportul Bruxelles-Charleroi să verifice în mod regulat pagina web a aeroportului Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live) și/sau a companiei Ryanair pentru a se asigura că zborurile lor nu au fost anulate.

ADVERTISEMENT

În caz de situații dificile sau urgente, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României din Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658.

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii Call Center vor oferi asistență în regim de permanență.

ADVERTISEMENT

Misiunea diplomatică a României din Regatul Belgiei poate fi contactată în situații de urgență sau dificile prin intermediul numărului de telefon de permanență: +32497428663.

În ultima perioadă, mulți clienți ai companiei aeriene Wizzair din România s-au confruntat cu probleme legate de întârzieri și anulări ale zborurilor. În Sâmbăta Mare, un număr considerabil de pasageri au rămas blocați în aeroport, fiind nevoiți să amâne întoarcerea acasă. Cu toate acestea, problemele par să continue, ceea ce a dus la creșterea cererilor de sfaturi pe grupurile de Facebook, în legătură cu zborurile amânate și alte situații neplăcute.

ADVERTISEMENT

Cum puteți apela la Wizzair

În ciuda nevoii urgente de contactare a Wizzair, mulți clienți au dificultăți în găsirea numărului de telefon pentru asistență. În primul rând, compania oferă un chat, dar acesta este disponibil doar în limba engleză, ceea ce poate crea inconveniente pentru unii clienți. De asemenea, Wizzair pune la dispoziție un număr de telefon cu tarif special, unde un minut de convorbire costă 1,19 euro. Această taxă ridicată determină mulți clienți să evite contactarea companiei aeriene.

Astfel, întrebarea “Care este numărul de telefon Wizzair pentru România?” rămâne un subiect de interes major pentru călătorii afectați. Numărul de telefon oficial al Wizzair pentru România este 0900 310 020, însă unii clienți pot întâmpina neclarități. Tariful de 1,19 euro pe minut poate crește în funcție de întrebările adresate de către clienți. De asemenea, programul de funcționare al acestui număr este limitat, fiind disponibil doar de luni până vineri, între orele 09:00 și 18:00.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, există o soluție mai rezonabilă pentru clienți. Potrivit informațiilor de pe puterea.ro, un număr de telefon alternativ, fără costuri suplimentare și fără așteptări, este 0040 312 294 796. Acest număr este dedicat persoanelor cu solicitări speciale și celor cu dizabilități și oferă asistență în limba română. Consultanții vor prelua apelurile instant și vor rezolva problemele legate de zboruri, evitând astfel necesitatea trimiterii de e-mailuri sau completarea de formulare, precum și evitarea taxelor suplimentare.

Wizzair și-a extins în mod semnificativ serviciile în ultimul an, lansând numeroase rute noi din România către destinații apreciate din Europa. Aceasta a atras mulți clienți români, datorită costurilor accesibile indiferent de destinație. Cu toate acestea, nevoia de asistență rapidă și eficientă rămâne o preocupare importantă pentru pasagerii afectați de problemele zborurilor.

ADVERTISEMENT
Tags: