News

Atenționare de la ANM, cod galben de vijelii. Ce județe sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de intensificări ale vântului. Când intră în vigoare și până când este valabil?
04.09.2023 | 10:52
Atentionare de la ANM cod galben de vijelii Ce judete sunt vizate
Atenționare de la ANM, cod galben de vijelii. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Atenționare de la ANM. Meteorologii au emis, luni dimineața, un cod galben de vijelii, valabil până marți, 5 septembrie, la ora 10:00. Avertizarea intră în vigoare, luni seara, de la ora 21:00.

Atenționare de la ANM. Vin vijeliile în mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie anunță că începând din această seară, de la ora 21:00, până mâine la ora 10:00, în județele Ilfov, Buzău, Vrancea, Brăila și izolat în Tulcea și Constanța vor fi intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

„În intervalul menționat, în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h.”, a transmis, luni dimineață, Administrația Națională de Meteorologie.

Totodată, specialiștii ANM avertizează că vântul va bate cu putere și luni, local în vestul și sud-estul țării, dar și izolat în restul regiunilor. Vor fi intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h. „Marți, vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării.”, au adăugat, în această dimineață, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală

Tot în această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru zona municipiului București. Aceasta este valabilă în intervalul 4 septembrie 2023, ora 21:00- 5 septembrie 2023, ora 10:00.

Conform specialiștilor, valorile termice vor scădea simțitor. Temperatura minimă, în intervalul menționat, va fi de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta temporar ușoare intensificări, ajungând la viteze de 40-45 km/h.

ADVERTISEMENT

Amintim că meteorologii au transmis că vremea se va răci considerabil și în sudul și sud-estul țării. Temperaturile vor fi sub normalul perioadei în care ne aflăm. Însă, episodul de răcire a vremii nu va ține prea mult, vremea urmând să se încălzească din nou.

„Luni este posibil să consemnăm perioade în care fenomenele de instabilitate să fie caracterizate prin averse, mai ales luni, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere termic, iată că vara a debutat așa cum deja ne-am obișnuit. Observăm că se prelungește încă și în sezonul de toamnă vremea frumoasă, caracteristică mai degrabă ultimei luni din vară. Din punctul de vedere al regimului de temperaturi, ne menținem cel puțin până în prima decadă la acest ecart, adică 23-33 de grade Celsius.”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

 

ADVERTISEMENT