Sport

Atletico Madrid schimbă sponsorul principal și-și triplează veniturile. Suma record pe care o va încasa gruparea lui Simeone

Atletico Madrid a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din istoria sa și va primi 42 de milioane de euro în fiecare dintre următorii cinci ani de la platforma de tranzacționare de criptomonede WhaleFin.
02.05.2022 | 12:18
Atletico Madrid schimba sponsorul principal sisi tripleaza veniturile Suma record pe care o va incasa gruparea lui Simeone
Atletico Madrid își schimbă sponsorul pentru un contract record. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Atletico de Madrid începe să demonstreze și din punct de vedere financiar că se numără printre giganții fotbalului european. Astfel, din sezonul viitor va înlocui Plus500 cu Whale Fin, contractul cu noul sponsor fiind valabil cinci ani.

Prin noul contract, Atletico Madrid sare de la 17 la 42 de milioane de euro pe an!

Atletico Madrid a avut drept sponsor principal în ultimii trei ani pe cei de la Plus500. Iar valoarea acordului a fost de între 15 milioane de euro în primul sezon și 17 milioane de euro în ultimul.

ADVERTISEMENT

Acum însă, suma obținută s-a triplat. 42 de milioane de euro între sezoanele 2022-2023 și 2026-2027. Pe tricouri va apărea numele WhaleFin, o platformă de tranzacționare a criptomonedelor.

Platforma WhaleFin este controlată de Amber Group, cu sediul în Hong Kong. Ea permite utilizatorilor să-și creeze propriul portofoliu de investiții bazat pe criptomonede.

ADVERTISEMENT

Fondat în 2017 de directori de la Morgan Stanley, Goldman Sachs și Bloomberg, noul partener al lui Atletico Madrid a încheiat în martie trecut o rundă de investiții de 190 de milioane de euro.

La acesta au participat unele dintre cele mai importante fonduri din lume. Între ele, Sequoia China, Pantera Capital și Tiger Global Management. Iar această mutare a crescut valoarea WhaleFin la 2,853 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Din suma amintită, WhaleFin și-a propus să se extindă la nivel global, cu accent pe Europa și America de Nord. Și a ales ca platformă de promovare parteneriatul cu Atletico Madrid. Care îi oferă și dreptul de a controla în totalitate activitatea clubului în segmentul blockchain.

Acordul aduce bani suplimentari din contractele secundare

Pentru Atletico Madrid, care a ajuns la 130.723 de membri cotizanți, noul acord permite o continuare a creșterii economice. Deja, sub conducerea lui Iñigo Aznar, clubul a urcat de la 53,1 milioane în 2016-2017 la 96,1 milioane euro în 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Iar clubul va beneficia suplimentar de acest acord. Unul care se apropie de valorile înregistrate de alte mari cluburi din Spania, dar și la nivel european.

După cum ați aflat din FANATIK, FC Barcelona obține de la Spotify 57,5 ​​milioane de euro anual contra prezenței sponosorului pe tricourile echipelor masculine și feminine. Juventus a reînnoit acordul cu Jeep pentru 45 de milioane, iar Manchester United a semnat pentru 58 de milioane cu TeamViewer.

Mai mult, Hyundai, cu care Altletico Madrid are contract din 2018, pare decisă să semneze un nou acord după ce, inițial, îl prelungise cu un singur an la începutul sezonului. Iar constructorul auto ocupă spațiul de pe mâneca echipamentului de joc și prezentare. Unul dintre cele mai valoroase după cel de pe piept.

Un alt acord important ar urma să fie semnat și pentru stadion. În această vară Wanda își încheie contractul de cinci ani pentru care a plătit 50 de milioane de euro. Iar clubul speră ca noul acord, cu același partener sau, de ce nu, un altul, să fie și mai profitabil.

ADVERTISEMENT