Sport

Atmosferă senzațională la Rapid – Universitatea Craiova. Fanii giuleșteni, scenografie aniversară

Partida dintre Rapid București și Universitatea Craiova a fost un motiv în plus de sărbătoare pentru brigada Capitali, din Peluza Nord, care a împlinit 5 ani de existență.
29.10.2023 | 21:34
Atmosfera senzationala la Rapid  Universitatea Craiova Fanii giulesteni scenografie aniversara
Atmosferă senzațională la Rapid - Universitatea Craiova. Fanii giuleșteni, scenografie aniversară
ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, ultrașii au pregătit o scenografie specială, moment în care întreaga peluză rapidistă s-a colorat în alb și vișiniu. Mai mult, pe lângă miile de cartoane prezentate în peluză, în centrul atenției a fost o pânză 3D, de mari dimensiuni, cu un personaj care poartă masca lui Guy Fawkes.

Scenografie de senzație marca Rapid în Giulești

Acesta este un simbol al rezistenței după ce a încercat să arunce în aer Parlamentul Britanic în 1605. De altfel, acest simbol a fost îmbrățișat și de gruparea de hackeri Anonymous și este, totodată, simbolul grupării Capitali.

ADVERTISEMENT

Desigur, peluza din Giulești nu a impresionat doar prin această scenografie, pentru că cei 11.000 de suporteri prezenți la meci au creat o atmosferă de senzație încă din primul minut și și-au împins echipa spre primul gol, înscris de Funsho Bamgboye în minutul 36. Totodată, fanii giuleșteni au declanșat fiesta în a doua repriză, când artificiile au zburat din peluză.

Peluza Nord Craiova a boicotat meciul în semn de protest

De cealaltă parte, galeria Universității Craiova amenința că nu sa va prezenta la meciul cu Rapid și s-a ținut de cuvânt. Ultrașii protestează fiind nemulțumiți că patronul Mihai Rotaru nu a decis să-l schimbe momentan pe Corneliu Papură cu un antrenor ”demn de Știința”.

ADVERTISEMENT

Fanii nu se împacă momentan cu startul ratat de sezon și vor ca patronul Rotaru să ia măsuri urgente pentru a redresa echipa. ”Ştiinţa se prezintă în această ultimă perioadă ca un tanc cu echipaj incomplet. Într-adevăr, vorbim de un tanc modern, cu dotări de ultimă oră, care pe hârtie sperie orice inamic.

Problema mare este însă în interior, unde lipsesc mecanicul (preşedintele), care trebuie să dea o direcţie, şi trăgătorul (antrenorul). Care trebuie să lovească ţinta, şi avem doar un comandant care vrea să le facă pe toate, deşi este depăşit de complexitatea misiunii.

ADVERTISEMENT

Astfel, tancul nostru devine o pradă uşoară chiar şi pentru echipamentele net inferioare adversarilor, inclusiv pentru tunarii de ligă secundă. Revenind la termeni fotbalistici, degringolada din teren şi rezultatele slabe sunt consecinţa directă a lipsei celor două entităţi din cadrul clubului: antrenor şi preşedinte, la un nivel minim de decenţă.

După cum aţi văzut în ultima perioadă, Peluza Nord a protestat, prin diverse mijloace, dar se pare că acestea nu au fost suficiente şi e clar că trebuie să încercăm altceva. Astfel, dacă în aceste zile nu va fi numit un antrenor demn de Ştiinţa.

ADVERTISEMENT

Peluza Nord nu se va prezenta la meciul din Giuleşti, ca reacţie la dispreţul conducerii faţă de ceea ce înseamnă Universitatea Craiova, urmând ca la meciurile viitoare modalităţile de protest să fie adaptate scopului suprem – binele clubului!”, transmitea Peluza Nord Craiova în urmă cu mai multe zile.

ADVERTISEMENT
Tags: