Sporturi

Decizie drastică din cauza epidemiei de coronavirus! ATP şi WTA suspendă toate turneele până pe 8 iunie

18.03.2020 | 21:17
Decizie drastica din cauza epidemiei de coronavirus ATP si WTA suspenda toate turneele pana pe 8 iunie
ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 martie, ora 20:58 / ATP şi WTA au anunţat nu se va mai disputa niciun turneul de tenis până pe 7 iunie 2020. În aceste condiţii, următorele turnee care ar urma să se dispute sunt: WTA Nottingham, WTA/ATP Hertogenbosch şi ATP Stuttgart, care se vor juca de pe 8 iunie.


ŞTIRE INIŢIAL – 12 martie

ATP a decis astăzi să suspende toate meciurile de tenis pentru următoarele 6 săptămâni, din cauza coronavirus. Cel mai probabil, WTA va face același anunț în curând.

ADVERTISEMENT

S-a pus lacătul pe tenis din cauza coronavirus

Asociația jucătorilor profesioniști de tenis a făcut anunțul pe site-ul oficial. „ATP anunță suspendarea turneelor de tenis profesionist din cauza problemelor de securitate ce privesc sănătatea la nivel mondial în urma izbuncirii epidemiei de COVID-19.

Toate turneele ATP Tour și ATP Challenge Tour care erau programate până în data de 20 aprilie, inclusiv, nu vor mai avea loc”, au menționat cei de la ATP.

ADVERTISEMENT

Concret, pe lângă Indian Wells, turneu deja anulat în urmă cu câteva zile, nu vor mai avea loc tureele de la Miami, Houston, Marrakech, Monte Carlo, Barcelona și Budapesta.

Conducătorul ATP, Andrea Gaudenzi, a declarat: „Nu este o decizie pe care o luăm ușor, reprezintă o mare pierdere pentru turnee, jucători și fani.

ADVERTISEMENT

Totuși, credem că este acțiunea responsabilă pentru a proteja sănătatea jucătorilor, staff-ului și a comunității tenisului în fața acestei pandemii”.

Suspendarea tenisului va avea efect imediat astfel că turneele din această săptămână, de la Nur-Sultan (Kazahstan) și Potchefstroom (Africa de Sud) vor fi abandonate.

ADVERTISEMENT

Extrem de important, ATP a anunțat că va analiza serios impactul pe care decizia o va avea asupra clasamentului. În această perioadă, turneele ITF (dacă se vor mai disputa) nu vor oferi câștigătorilor puncte care să fie contabilizate în clasament.

WTA și ITF vor face anunțul în curând

Momentan, WTA și ITF nu au făcut niciun anunț în direcția suspendării meciurilor de tenis, însă este de așteptat ca acest luru să se întâmple în curând. Simona Halep anunțase oricum că nu va participa la turneul de la Miami.

  • 13 turnee ATP există în acest moment
ADVERTISEMENT