Fotbal international

Au fost la Academia Barcelonei, dar nu au ajuns staruri ca Messi sau Iniesta. Nume sonore care nu au reuşit să se impună după ce au ieşit din La Masia

22.04.2020 | 15:24
Au fost la Academia Barcelonei dar nu au ajuns staruri ca Messi sau Iniesta Nume sonore care nu au reusit sa se impuna dupa ce au iesit din La Masia
Au fost la Academia Barcelonei dar nu au ajuns staruri ca Messi sau Iniesta. Nume sonore care nu au reuşit să se impună după ce au ieşit din La Masia. În imagine Mauro Icardi. Foto: Barcelona FC
ADVERTISEMENT

Nu toţi jucătorii care au trecut pe la celebra academie a Barcelonei, La Masia, au ajuns şi vedete precum Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta sau Carles Puyol. Barcelona are şi acum o academie care rămâne la acest nivel printre primele din lume.

The Sun face o trecere în revistă a celor care nu au reuşit pe Nou Camp

Unii dintre cei care nu au confirmat pentru a face saltul la echipa mare sunt totuşi nume care reprezintă ceva la momentul de faţă, exponentul principal fiind atacantul argentinian Mauro Icardi, în prezent la PSG, sub formă de împrumut de la Inter.

ADVERTISEMENT

Tabloidul britanic The Sun face o trecere în revistă a principalilor jucători care deşi au valoare nu au reuşit să rămână pe Nou Camp.

Giovanni Dos Santos a jucat 37 de meciuri la Barca

Mexicanul Giovanni Dos Santos este unul care se poate lăuda cu 37 de meciuri jucate în tricoul blaugrana, ba chiar cu un hat-trick reuşit cu Murcia chiar la ulltimul meci, înainte de a pleca la Tottenham, în 2008. Din păcate cariera sa a urmat o curbă descendentă în mod vertiginos, iar acum se află la Los Angeles Galaxy, la 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Oriol Romeu a avut neşansa să se afle pe acealaşi post cu o emblemă a clubului, Sergi Busquets, motiv pentru care a jucat doar 9 minute în tricoul blaugrana într-un meci din 2011 cu La Coruna. A jucat la Valencia, Stuttgart, Chelsea şi acum se simte bine la Southampton.

Icardi nu are nici un minut în tricoul blaugrana

Jeffren Suarez a atins momentul de glorie intrând pe teren pe finalul unui El Clasico în care Barca avea 4-0 în faţa rivalei din Madrid. Jeffren avea să marcheze pe final al cincilea gol în poarta echipei antrenată de Jose Mourinho. Dar cu toate astea a mai prins doar şase meciuri pe Nou Camp, după care a plecat. A jucat la Sporting Lisabona, Eupen, Grasshoppers Zurich şi AEK Larnaca, iar acum, la 32 de ani, se află la modesta echipă croată Slaven Belupo.

ADVERTISEMENT

Mauro Icardi, oricât ar părea de bizar, nu a jucat niciodată pentru Barcelona la a cărei academie a stat câţiva ani. În 2013 a plecat la Sampdoria, dar gloria avea să o cunoască după trecerea la Inter. Acum e la PSG sub formă de împrumut.

Gai Assulin, trei meciuri la Politehnica Iaşi

Isaac Cuenca este un jucător lansat de Pep Guardiola de la academie în prima echipă în 2011 şi începuse bine, cu trei pase de gol înt-un meci cu BATE Borisov din Champions League. Dar o accidentare la genunchi i-a frânat elanul. A urmat o trecere nesimnificativă pe la Ajax, apoi globe-trotter: La Coruna, Bursaspor, Granada, Hapoel Beer Sheva, Sagan Tosu şi Vegalta Sendai, tot în Japonia fiind şi acum.

ADVERTISEMENT

Gai Assulin semna în 2007, la numai 16 ani, contract profesionist cu Barca şi Pep Guardiola vedea în el un viitor nume important. Numai că în locul său Pedro a fost cel care a făcut cu succes saltul la prima echipă şi în 2010, după conflictul cu antrenorul Luis Enrique de la Barca B, a plecat la Manchester City. Unde nu a reuşit nimic şi după mai multe încercări în 2019 a ajuns inclusiv la Politehnica Iaşi, unde nu a strâns decât trei meciuri.

Adama Traore, lupul din Premier League

Adama Traore e la 24 de ani vedeta lui Wolverhampton, dar puţini ştiu că a trecut pe la academia catalanilor şi a ajuns la 17 ani chiar în prima echipă, fiind folosit cu Granada şi cu Ajax. În 2015, sătul să stea la Barca B, a plecat în Anglia, la Aston Villa, de unde a trecut la Middlesbrough şi de aici la Wolves. Un atacant excepţional, cu mare forţă fizică, aflat acum în vizorul granzilor din Premier League.

Marc Muniesa a jucat 19 meciuri pentru Barcelona mare în 2014, după care a plecat pentru patru ani la Stoke City, fără a face mare lucru. În prezent e în Qatar, la Al Arabi.

ADVERTISEMENT