News

Au intrat banii pe carduri. A fost virată noua tranșă de 250 de lei pentru alimente

Au intrat banii pe cardurile sociale ale românilor care sunt eligibili pentru a primi sumele date de la Guvern. S-a virat cea de-a doua tranșă din cele patru care vor fi date până la finalul anului.
26.08.2022 | 23:07
Au intrat banii pe carduri A fost virata noua transa de 250 de lei pentru alimente
Noua tranșă de 250 de lei, virată în conturi. Foto: Facebook / Marcel Ioan Boloș
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru românii cu carduri sociale! Deja a intrat cea de-a doua tranșă de bani, în valoare de 250 de lei.

Noua tranșă de 250 de lei, virată în conturi

Anunțul privind virarea în conturi a noilor sume de bani a fost făcută chiar de reprezentatul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș.

ADVERTISEMENT

Sumele de bani au apărut în conturile cele care au intrat deja în posesia cardurilor sociale prin programul Spirijin pentru România, care vrea să îi ajute pe românii care sunt în situații financiare delicate să pună mâncare pe masă.

Este vorba despre 2,4 milioane de români care și-au primit banii.

Aceasta este cea de-a doua tranșă de bani oferită prin acest program, iar ministrul Marcel Boloş a spus că aceasta s-a făcut chiar mai repede decât era programat inițial.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Marcel Boloş a ținut să insiste asupra faptului că plata s-a făcut pentru cei care au carduri, iar pentru ceilalți se fac eforturi pentru ca acestea să fie primite în poștă în cel mai scurt timp.

Până la jumătatea lui septembrie se vor emite și se vor trimite carduri la beneficiarii lor, a mai spus ministrul, iar circa 91.000 de oameni sunt incluși în aceasta a doua tranșă din prima lună de toamnă.

ADVERTISEMENT

“Vin cu un anunț important pentru cei 2,4 milioane de români care au primit carduri sociale prin programul SprijinPentruRomânia.

Am efectuat astăzi plățile pentru a doua tranșă, mai repede decât anunțasem inițial, astfel că de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea folosi ajutorul pentru alimente și mese calde.

ADVERTISEMENT

Atenție, plata s-a efectuat pentru beneficiarii intrați în posesia cardurilor”, a specificat ministrul pe pagina lui de Facebook, acolo unde a făcut anunțul.

Bani pentru siguranța alimentară a românilor

În total, suma de bani din tranșa doi ajunge la 600 de milioane de lei din bani europeni, care sunt folosiți pentru „siguranța alimentară a românilor”, în cuvintele ministrului.

În total, sunt oferiți 1.000 de lei în patru tranșe de 250 de lei persoanelor care nu au posibilități financiare: unii pensionari cu venituri mici, persoanele cu handicap grav și cu bani puțini sau persoanele fără adăpost.

Acum se vrea ca inițiativa să fie prelungită mai mulți ani.

“După cum știți, oferim 1.000 de lei pentru fiecare beneficiar eligibil, în IV tranșe a câte 250 de lei. Mai departe, purtăm discuții cu reprezentanții European Commission pentru ca programul să fie prelungit până în 2027”, a mai scris ministrul.

ADVERTISEMENT
Tags: