Life

Au trecut 60 de ani de la tragica moarte a lui Marilyn Monroe. Secretele vieții celei mai cunoscute actrițe a anilor ’50

Au trecut 60 de ani de la tragica moarte a lui Marilyn Monroe. Chiar și acum este văzută ca un sex simbol și un etalon de frumusețe, dar puțini știu ce drame a ascuns existența ei.
04.08.2022 | 07:25
Au trecut 60 de ani de la tragica moarte a lui Marilyn Monroe Secretele vietii celei mai cunoscute actrite a anilor 50
Au trecut 60 de ani de la tragica moarte a lui Marilyn Monroe. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Au trecut 60 de ani de la momentul care marca lumea showbizului mondial, după ce s-a aflat de moartea lui Marilyn Monroe.

Cum a ajuns Marilyn Monroe un adevărat sex simbol

Marilyn Monroe a fost un adevărat etalon pentru perioada în care a trăit, dar chiar și acum standardele de frumusețe se raportează la felul în care arăta faimoasa actriță.

ADVERTISEMENT

Marilyn Monroe era o adevărată divă care și acum stârnește admirație, dar viața ei nu a fost deloc ușoară. Și-a petrecut copilăria prin orfelinate și de la o familie la alta.

Pe tatăl ei nu l-a cunoscut niciodată, iar mama sa avea grave probleme psihice, ajungând la un moment dat să fie internată într-un spital.

ADVERTISEMENT

Dar viața i-a surâs la un moment dat celei cu numele de Norma Jeane Mortenson, care a devenit un adevărat sex simbol al lumii.

La doar 16 ani s-a căsătorit, mai degrabă din dorința de a nu mai fi pasată de la o familie adoptivă la alta decât din iubire. Mariajul a durat patru ani.

ADVERTISEMENT

În 1949, Marilyn Monroe a pozat goală pentru un calendar, iar fotografiile au fost preluate de Playboy patru ani mai târziu, devenind cu adevărat cunoscută. Pe copertă, Norma Jeane Mortenson era îmbrăcată.

Ce i-a adus sfârșitul divei la doar 36 de ani

Cariera sa fulminantă a început cu modelingul, dar a jucat și în câteva filme, până să apară un rol mai serios, fiindu-i atribuite roluri de „blondă prostuță”.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că a apărut în revista Playboy, tot în 1953, Marilyn Monroe a jucat în cinci filme. Un rol mai serios a avut în Statia de autobuz, dar talentul ei actoricesc a fost recunoscut în Unora le place jazz-ul, pentru care a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un musical sau comedie.

În floarea carierei sale, Marilyn Monroe s-a stins din viață la doar 36 de ani. Vedeta a fost găsit fără suflare în propria casă, pe data de 5 iulie 1962.

Prima ipoteză a decesului a fost sinuciderea, având în vedere că în jurul actriței erau o mulțime de pastile. Se pare că Marilyn Monroe a luat o supradoză care i-a pus capăt vieții.

Jurnalistul Charles Casillo spunea că Marilyn Monroe consuma alcool în exces și cu o săptămână înainte de a fi găsită moartă în casă, aceasta a fost drogată și abuzată sexual. De altfel, se spunea că actrița era șantajată de mafie.

„Marilyn era un dezastru și consuma alcool în exces, lua o groază de pastile. Lui Marilyn i-a fost frică pentru viața ei. Era o situația care i-a scăpat din mâini. S-a profitat de ea. A fost drogată și au dat o petrecere sălbatică”, spunea jurnalistul, conform Daily Mail.

Totul a fost pentru ca frații Kennedy să fie surprinși în ipostaze compromițătoare în compania actriței.

Marilyn Monroe la un eveniment
Marilyn Monroe la un eveniment. Foto: Hepta

Care a fost, de fapt, relația dintre Marilyn Monroe și JFK

De altfel, este cunoscut faptul că actrița a avut o relație cu ambii frați Kennedy, lucru de care Mafia voia să profite pentru a face jocuri politice.

După ce a fost abuzată și drogată, Marilyn Monroe a luat fără voia ei o supradoză. Despre moartea actriței s-a mai spus că a fost comandată de Bobby Kennedy, fratele președintelui american JFK, pentru că ea deținea cele mai murdare secrete ale familiei sale.

Relația dintre John Kennedy și Marilyn Monroe a început în 1959 la Palm Springs. Ambii treceau prin perioade de criză în ceea ce privește viața lor amoroasă.

Relația dintre faimoasa actriță și președintele american a continuat chiar și după ce acesta a fost ales drept șef al statului, legătura lor fiind sprijinită cu ajutorul securității prezidențiale. Cei doi au locuit inclusiv împreună la o vilă din Santa Monica.

ADVERTISEMENT