News

AUR a ajuns la 6 procente de PNL, iar PSD continuă să scadă. Pe cine ar vota românii dacă ar fi chemați acum la vot

Partidul Național Liberal s-a întors pe locul 2 în intenția de vot a românilor, însă AUR rămâne cu un procent foarte bun, în continuare. Anunțul a fost făcut de Rareș Bogdan, la congresul PNL.
10.04.2022 | 14:34
AUR a ajuns la 6 procente de PNL iar PSD continua sa scada Pe cine ar vota romanii daca ar fi chemati acum la vot
Rareș Bogdan se bucură că PNL a trecut din nou înaintea formațiunii conduse de George Simion / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Schimbarea ”la față” a PNL-ului din ultimele zile a adus un plus de capital politic formațiunii politice, conform declarațiilor liderului Rareș Bogdan. Totuși, Alianța Pentru Unirea Românilor continuă să aibă un scor ridicat în sondaje.

PNL are 22,2% din electorat, conform lui Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a anunțat că partidul este în creștere, în timpul Congresului extraordinar PNL desfășurat la Palatul Parlamentului. Prim-vicepreședintele liberal a citat un sondaj de opinie care indică un scor de 22,2% pentru PNL, din intenția de vot a românilor.

ADVERTISEMENT

„Am primit un ultim sondaj de opinie, pe care casa de sondare îl va face cunoscut, probabil, în această seară sau mâine dimineaţă. Este făcut la comanda unei importante instituţii internaţionale.

Cifrele arată că, în continuare, votanţii liberali şi PNL sunt cei mai pro-occidentali de pe scena politică românească, că PNL are scorul astăzi de 22,2% din totalul populaţiei, PSD – 31,1%, AUR – 16,2%, UDMR – 5%.

ADVERTISEMENT

Avem potenţial. Haideţi să-l valorificăm şi să nu ne batem joc de ceea ce a rămas, pentru că peste doi ani trebuie să mergem în faţa oamenilor cu realizări, nu cu proiecte”, a arătat Rareș Bogdan la congresul PNL.

AUR a mai scăzut dar rămâne un candidat puternic la următoarele alegeri

Cifrele indică o ușoară scădere de partea PSD-ului, care rămâne pe primul loc, detașat, în intenția de vot. În același timp, AUR continuă să-și mențină un scor ridicat, la 6 procente față de locul 2, ocupat, în prezent, de PNL. În mod bizar, Rareș Bogdan nu a pomenit nimic de USR.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2022, un sondaj de opinie INSCOP indica un procent uriaș pentru partidul lui George Simion, de 20,6%, care-l plasa cu aproximativ patru procente înaintea PNL-ului, în intențiile de vot.

PSD-ul se afla și atunci în scădere față de perioada precedentă, cu o intenție de vot de 34,3%.

ADVERTISEMENT

Pe locul 4, conform INSCOP, se situa Uniunea Salvați România, cu un procent de 12,5%, iar Uniunea Democrată a Maghiarilor din România era pe locul 5, cu 4,2%.

ADVERTISEMENT