News

AUR anunță sute de mii de concedieri dacă va ajunge la guvernare: “Numai pe aceia cu carnet de partid”

Claudiu Târziu propune concedierea a 500.000 de angajați din administrația publică pentru a realiza o reformă importantă în România.
02.08.2023 | 22:59
AUR anunta sute de mii de concedieri daca va ajunge la guvernare Numai pe aceia cu carnet de partid
AUR anunță o reformă radicală: 500.000 de concedieri în administrația publică. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a făcut o declarație controversată, afirmând că în situația în care partidul pe care îl reprezintă ajunge la guvernare, vor lua măsuri drastice pentru a concedia 500.000 de angajați din administrația publică. Potrivit declarației sale, numărul acestor concedieri a fost calculat în funcție de creșterea numărului de angajați din administrație în ultimele decenii.

AUR, discuții privind viitorul politic al țării

Târziu a subliniat că aceste concedieri vizează în special bugetarii “cu carnet de partid”, pe care îi consideră inutili și încărcați cu clienți politici. El a criticat majorările de personal din administrație, susținând că acestea au fost făcute pentru a răsplăti loialitățile politice și că, în schimb, au fost afectate domenii critice cum ar fi sănătatea.

ADVERTISEMENT

“Astfel de reformă, cu aceste partide, nu este posibilă. Tocmai ele au împănat aparatul bugetar cu tot felul de clienţi politici, pentru că au avut nevoie de sinecurile acestea să răsplătească loialități politice.

În 2000 funcționa statul român cu 800.000 de funcționari publici, otova. Nu a crescut numărul militarilor, a scăzut, nu a crescut, numărul polițiștilor, a scăzut, nu a crescut, numărul medicilor și asistenților, ba dimpotrivă, avem deficit, după cum vedem atâtea cazuri nenorocite. Ce a crescut? A crescut numărul funcționarilor din administrația publică centrală și locală.

ADVERTISEMENT

Cum? Că am avut nevoie? Nu! Pentru că am pus zece să învârtă aceeaşi hârtie, ca să-şi ia nişte bani de la stat, siguri, pentru că aveau carnet de partid. Asta trebuie curăţat. Cum să cureţi, dacă tu depinzi de voturile acelor oameni? PSD şi PNL nu vor face niciodată o astfel de reformă”, a afirmat Claudiu Târziu, miercuri seară, citat de news.ro.

Concedieri pe bandă rulantă

În cazul în care AUR va forma guvernul, Claudiu Târziu a anunțat că partidul este dispus să demită o jumătate de milion de angajați din aparatul bugetar. Acest demers, conform liderului AUR, ar urma să ducă la o reformă reală în statul român și să aducă prosperitate, scoțând oamenii din sărăcie.

ADVERTISEMENT

Această propunere a atras deja reacții din partea altor formațiuni politice, care au criticat măsura ca fiind drastică și nerealistă. Cu toate acestea, Târziu a afirmat că AUR este hotărât să aducă schimbări semnificative în administrație și că sunt pregătiți să își asume pierderi de voturi din partea angajaților cu carnet de partid.

Declarațiile controversate ale liderului AUR au fost făcute miercuri seară, la Prima News, și au stârnit discuții aprinse în spațiul public cu privire la direcția pe care o poate lua politica în România în cazul unui eventual guvern AUR.

ADVERTISEMENT

“Am zis-o şi o să o facem pentru că pe noi nu ne leagă nimic, nu avem niciun fel de cârdăşie cu oamenii care au intrat pe liste de partid în instituţii publice. Vom pierde voturile acestora care oricum se duc la partidele respective şi vom câştiga voturile românilor care aşteaptă o reformă reală în statul român şi aşteaptă pe cineva să-i ducă la prosperitate, să-i scoată din sărăcie.

Am promis, 500.000 dăm afară. Numai pe aceia cu carnet de partid, care nu-şi găsesc utilitatea în sistem. Ca aşa rezultă din calculul pe care l-am făcut. În 2000 erau 800.000 şi funcţiona statul român. Acum sunt 1.3000.000 şi funcţionează statul român mai bine? Nu!”, a afirmat liderul AUR, în cadrul unei emisiuni de la Prima Tv.

ADVERTISEMENT