News

Cine ar putea fi candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024. George Simion a făcut publice numele surpriză: “O soluție corectă”

Simion a evitat să ofere un răspuns clar cu privire la propria candidatură. Află cine ar putea să reprezinte partidul AUR.
23.07.2023 | 13:32
Cine ar putea fi candidatul AUR la alegerile prezidentiale din 2024 George Simion a facut publice numele surpriza O solutie corecta
George Simion dezvăluie planurile AUR pentru alegerile prezidențiale. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

George Simion a anunțat că partidul AUR are zece opțiuni de candidați pentru alegerile prezidențiale. În rândul posibililor candidați interni, se numără Claudiu Târziu, Cristian Terheș și Gheorghe Piperea, iar în afara partidului sunt luați în considerare Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu și Andrei Marga.

George Simion dezvăluie planurile AUR

Totodată, liderul AUR a vorbit și despre candidatura președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop, George Simion remarcând că ar fi de acord cu o astfel de variantă, considerând-o potrivită pentru funcția de șeful statului.

ADVERTISEMENT

George Simion a evitat să răspundă direct în privința propriei candidaturi, afirmând că decizia de a desemna candidatul pentru prezidențiale depinde de caracteristicile celorlalți candidați.

Liderul AUR a declarat că membrii partidului vor lua o decizie după alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, pentru a evalua sprijinul populației și a asigura că partidul nu va fi folosit de alte formațiuni politice în interesul lor.

ADVERTISEMENT

“Candidatul AUR pentru alegerile prezidenţiale va fi anunţat imediat după ce se termină alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 pentru a vedea dacă avem sprijinul populaţiei pentru a da viitorul preşedinte al României.

Nu vrem să fim o unealta în mâna PSD-ului care să se folosească de noi doar pentru a repeta scenariul Iliescu-Vadim din 2000. Cred că de data asta românii nu îl vor mai vota pe Iliescu. Cred că românii s-au trezit. (…)

ADVERTISEMENT

Toate scenariile, toate sondajele arată în momentul ăsta că AUR va da candidatul în turul doi de alegeri”, a precizat George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, în cadrul unui interviu pentru Antena 3.

Cine va fi candidatul final al partidului

George Simion a subliniat că AUR dorește să rămână o forță independentă și să aleagă un candidat capabil să concureze cu adevărat la prezidențiale. El a menționat că toate sondajele curente indică faptul că AUR are șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale, consolidându-și astfel poziția în peisajul politic al României.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a mai adăugat că există și alți posibili candidați pe lista de opțiuni, dar nu a dezvăluit nume în afara celor deja menționați. Se pare că va trebui să așteptăm anunțul oficial pentru a afla cine va fi candidatul final al AUR pentru alegerile prezidențiale, iar competiția se va desfășura în contextul alegerilor europarlamentare din iunie 2024.

ADVERTISEMENT