News

AUR depune plângere la DNA împotriva liberalilor. Înregistrarea convorbirii cu un membru PNL, prezentată de George Simion. Video

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) face sesizare la DNA împotriva PNL. George Simion dezvăluie că parlamentari ai PNL ar fi încercat să-i mituiască pe colegii săi înainte de moțiunea de cenzură.
04.10.2021 | 20:19
AUR depune plangere la DNA impotriva liberalilor Inregistrarea convorbirii cu un membru PNL prezentata de George Simion Video
ADVERTISEMENT
04-10-2021
17:20

George Simion a venit cu dovezile. Liderul AUR a făcut publice discuțiile cu un deputat PNL

Luni după prânz, George Simion, co-președintele AUR, a declarat că AUR are înregistrări audio și video cu o serie de convorbiri cu membri ai PNL care ar încerca să ”mituiască” lideri ai partidului său.

Simion s-a ținut de cuvânt, iar în cursul serii a publicat pe contul său de youtube o înregistrare audio în care susține că este vorba de deputatul PNL, Cosmin Șandru, în timp ce acesta ar încerca să-l convingă pe deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica să lipsească marți de la votul moțiunii.

”Vreau să vă arăt vouă și după aia o să arătăm publicului și-i mulțumesc colegului nostru Ciprian Titi Stoica c-a fost inspirat și i-a prins pe ăștia exact cum încercau să-l mituiască și cum încercau să-l cumpere. Noi, parlamentarii AUR și noi, Alianța pentru Unirea Românilor nu suntem de vânzare. Și de asta, noi o să facem publice aceste înregistrări”, spune George Simion.

Înregistrarea făcută publică de cei de la AUR începe cu o propunere de negociere.  Pe material se aude cum Șandru îi propune deputatului AUR să negocieze: ”Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”.

Cu o zi până la dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură depusă de PSD contra Guvernului Cîțu, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) lansează acuzații extrem de grave în spațiul public la adresa PNL.

George Simion, co-liderul AUR, a dezvăluit, luni, în Parlament, că nume importante din PNL au încercat să-i ”mituiască” pe reprezentanții formațiunii sale pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

ADVERTISEMENT

Potrivit spuselor acestuia, parlamentarilor AUR li s-au oferit chiar și ”funcţii în deconcentrate”. În acest sens, Simion a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupție.

AUR, plângere la DNA pentru corupție. George Simion, acuzații grave la adresa PNL

Tensiunea atinge cote maxime în Parlament, cu mai puțin de o zi până la orele în care se decide soarta Guvernului condus de Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Lupta dintre putere și opoziție ar putea trece și pe la DNA. George Simion, copreședintele AUR, a declarat că mai mulți dintre colegii săi ar fi fost contactați de lideri PNL pentru a negocia votul la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Mai mult, co-liderul formațiunii spune că are înregistrări audio și video cu aceste convorbiri, pe care le va face publice. Cu toate aceste dovezi, cei de la AUR spun că se vor prezenta și la DNA pentru că ”e vorba de corupție la nivel înalt”.

ADVERTISEMENT

”Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi.

Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii”, a declarat Simion, la Parlament, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

George Simion: ”Vom face publice toate detaliile”

În aceeași intervenție din Legislativ, George Simion a mai precizat că va face publice toate detaliile despre aceste încercări de mituire venite din partea PNL.”

”Parlamentari ai PNL ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. O să facem cunoscut poziţiile, o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, corupţie la înalt nivel.

Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video”, a adăugat co-liderul AUR, conform aceleiași surse.

ADVERTISEMENT