News

Australia se pregătește de război! Au cumpărat rachete și armanent: “Este o lume periculoasă post-COVID-19!” Suma uriașă investită

01.07.2020 | 12:43
Australia se pregateste de razboi Au cumparat rachete si armanent Este o lume periculoasa postCOVID19 Suma uriasa investita
ADVERTISEMENT

Australia a cumpărat mai multe rachete cu rază lungă de acțiune și investește mai mulți bani în cercetarea armelor supersonice, premierul Scott Morrison avertizând că țara trebuie să se pregătească pentru că este o lume mult mai periculoasă în epoca post-COVID-19, în special în regiunea Indo-Pacifică.

Primul ministru australian a subliniat faptul că Australia trebuie să își îmbunătățească defensiva, în condițiile în care tensiunile din Indo-Pacific se întețesc, la fel și tensiunile dintre Statele Unite și China.

ADVERTISEMENT

Scott Morrison precizează că Australia va cheltui 270 de miliarde de dolari pentru a-și îmbunătăți defensiva pentru următorii 10 ani. Este o creștere substanțială, de la 195 de miliarde de dolari cât era planul pe 10 ani în 2016, când a fost emis acest ordin.

Australia se pregătește de război! Au cumpărat rachete și armanent

Guvernul australian va cumpăra rachete de croazieră de la americani. Sistemul de rachete cunoscut drept AGM-158C Long Range Anti-Ship Missile, cu o rază de acțiune de peste 370 de kilometri. Doar aceste rachete vor costa 800 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Australienii vor să cumpere și rachete care au o rază de acțiune de câții mii de kilometri, însă nu au fost făcute publice încă date despre modelul de rachete care vor fi achiziționate. Mai mult, vor fi investiții în testarea și producerea de arme cu rază lungă de acțiune, inclusiv arme hipersonice, deținute doar de câteva state.

“Țara noastră trebuie să se pregătească de o lume post-COVID-19 mai săracă, mai periculoasă și mai dezordonată”

Armamentul în care investesc australienii este pentru a ține pe loc potențialii inamici și de a proteja infrastructura față de potențialele atacuri pe teritoriu australian, dar și pentru evitarea unui război, susține prim ministrul:

ADVERTISEMENT

“Australia va investi în arme cu rază lungă de acțiune și de ultimă generație. Ne extindem planurile de a dobândi mai multe rachete și vom investi mai mult în testarea și producerea armelor de ultimă generație“, a spus Morisson.

În următorii 10 ani, Australia va investi 7 miliarde de dolari și în tehnologia spațială, inclusiv o rețea de sateliți astfel încât Australia să aibă o rețea de comunicații independentă.

ADVERTISEMENT

Toate aceste mutări vin în contextul unor tensiuni în creștere cu cel mai mare partener comercial, China. Morrison a avertizat că țara sa: “trebuie să se pregătească de o lume post-COVID-19 mai săracă, mai periculoasă și mai dezordonată”

ADVERTISEMENT
Tags: