News

Austriecii susțin blocarea aderării la Schengen pentru România. Rezultatele unui sondaj îi dau dreptate cancelarului Nehammer

Majoritatea populației din Austria susține decizia luată de Guvernul de la Viena de a bloca aderarea României la Schengen.
19.12.2022 | 13:29
Austriecii sustin blocarea aderarii la Schengen pentru Romania Rezultatele unui sondaj ii dau dreptate cancelarului Nehammer
Austriecii susțin decizia guvernului de la Viena. foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit unui sondaj realizat recent și prezentat de presa din Austria, 52% dintre austrieci cred că guvernul lor a procedat bine atunci când a blocat aderarea României și Bulgariei la Schengen.

Austriecii susțin decizia guvernului de la Viena

Așadar, o majoritate care trebuie luată în considerare de politicieni atunci când va veni vremea numărătorii de voturi. Majoritatea celor care susțin această decizie sunt alegători conservatori, potrivit Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Așadar, votanții partidului aflat la putere OeVP și ai partidului naționalist FPOe sunt cei care nu par să aibă o problemă cu faptul că România se lăsată în continuare în afara spațiului Schengen, din contră.

Și mai interesant, doar 34% din totalul celor chestionați au spus că nu sunt de acord, față de 52% care au spun că sunt de acord cu decizia, ceea ce face ca numărul celor care nu sunt interesați cu adevărat de soarta României în UE să crească la 66%, aici fiind incluși indecișii sau cei ce au refuzat să răspundă.

ADVERTISEMENT

Același sondaj arată că naționaliștii din Partidul Libertății (FPOe) domină politica din Austria și sunt mult peste partidul cancelarului Karl Nehammer, aflat doar pe locul al treilea în preferințele electoratului.

Partidul Libertății ar fi votat în acest moment de 26% dintre austrieci, fiind urmat de partidul social-democrat SPOe, cotat la 24%, dar și pe conservatorii din OeVP, care au 22% în sondaje.

ADVERTISEMENT

Locurile patru și cinci sunt ocupate, la egalitate, cu 11%, de Verzi și de NEOS, un partid cu orientare liberală. Între timp, partidul extremist MFG are doar 3%, semn că abordările antivacciniste și conspiraționiste nu au prins la austrieci.

Între timp, nici românii nu mai par atât de încântați de Austria și de ”colaborarea” cu acest popor. Din datele oficiale prezentate de hotelierii din această țară, primii turiști români așteptați la ski în Austria au început să-și anuleze rezervările.

ADVERTISEMENT

“Avem în jur de un milion de înnoptări în Austria, din România, ceea ce reprezintă 0,7% din toate înnoptările. Sunt foarte, foarte puternic orientate spre sporturile de iarnă și turismul urban – chiar acum, când începe sezonul de iarnă.

Din păcate am auzit și despre primele anulări ale rezervărilor. Sperăm foarte mult că lucrurile se vor calma cât mai curând posibil”, au transmis reprezentanții turismului austriac.

ADVERTISEMENT
Tags: