Life

Motivul pentru care Victor Ciutacu nu va boicota Austria: ”Eu nu merg cu turma”

În timp ce nenumărați români sunt revoltați după ce Austria a votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen, iată că Victor Ciutacu are o cu totul altă poziție.
14.12.2022 | 09:28
Motivul pentru care Victor Ciutacu nu va boicota Austria Eu nu merg cu turma
Motivul pentru care Victor Ciutacu nu va boicota Austria. Sursă foto: captură video
ADVERTISEMENT

Austria a dat vot negativ pentru aderarea României la Spațiul Schengen săptămâna trecută, iar de aici, o adevărată revoltă a început.

Victor Ciutacu nu vrea să boicoteze Austria

Nenumărați oameni de afaceri au anunțat că nu vor mai colabora cu marile companii austriece. De asemenea, sunt și afaceriști care au decis să își închidă conturile la Raiffeisen Bank sau BCR.

ADVERTISEMENT

Același lucru l-au făcut și o mare parte dintre români, care totodată au decis să nu mai meargă la ski în Austria.

Victor Ciutacu însă nu simte nevoia de a boicota Austria și nu este singurul, pentru că și alte persoane au decis să nu ia personal decizia privind aderarea la Spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta susține că nu va merge cu turma. Totuși, Ciutacu nu neagă utilitatea gestului făcut de cei mai mulți români.

Pe de altă parte, pe jurnalist alt lucru l-a făcut curios. Mai exact, este vorba despre ”grija” pe care analiștii, dar și presa o au pentru locurile de muncă ale românilor angajați la firmele austriece, sau în sistemul bancar.

ADVERTISEMENT

Ce spune Victor Ciutacu despre băncile austriece

Trebuie menționat faptul că nu puțini sunt cei care lucrează la celebrele bănci Raiffeisen și BCR, care au ajuns să fie boicotate în ultima săptămână.

”Sunt departe de a mă înscrie în moda boicotului colectiv (aia e, nu merg cu turma), dar nu-i neg utilitatea. E, până la urmă, un prim exercițiu de rectitudine al poporului suveran după mulți ani și merită salutat ca atare.

ADVERTISEMENT

Dincolo de asta, însă, mă impresionează până la lacrimi grija diverșilor jurnaliști, analiști, consultanți și politruci pentru locurile de muncă ale românilor angajați la firme cu capital majoritar austriac și pentru stabilitatea sistemului bancar.

Cu excepția apartenenței, fie ea și tangențială, la Sistem, nimic nu i-a unit atât de tare până acum pe niște oameni care se detestă cu sinceritate”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Cum s-au revoltat românii după votul negativ dat de Austria

Amintim că la doar câteva zile după ce Austria a dat vot negativ pentru aderarea României la Spațiul Schengen, primele vizate de boicotare au fost cele două bănci austriece.

O sucursală Raiffeisen Bank a ajuns să fie vandalizată, în timp ce în alta, un mesaj în care Austriei i se cerea să părăsească România, a apărut în geam.

De asemenea, pe lângă oamenii de rând, au fost și vedete celebre care au luat decizia de a se depărta de colaborarea cu austriecii.

Nu puțini au fost cei care au anunțat că nu vor mai alimenta de la OMV sau că nu și vor mai petrece vacanțele în Austria.

ADVERTISEMENT
Tags: