News

Autobuz căzut în râu, în Spania. Sunt cel puţin patru morţi, oamenii mergeau la închisoare, să-şi viziteze rudele

Accident grav în Spania, un autobuz a căzut în gol de pe un pod, de la 75 metri înălţime. Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa
25.12.2022 | 16:49
Autobuz cazut in rau in Spania Sunt cel putin patru morti oamenii mergeau la inchisoare sasi viziteze rudele
Autobuz prăbuşit în râu, în Galicia Foto: Garda Civilă La Coruna
ADVERTISEMENT

Cel puțin patru persoane au murit și trei sunt date dispărute, după ce un autobuz cu pasageri a căzut de pe un pod și s-a prăbuşit într-un râu din nord-vestul Spaniei.

Apele învolburate au îngreunat intervenţia salvatorilor

Doi supraviețuitori – șoferul de autobuz și un pasager – au fost salvați până acum din râul Lerez, unde curenții puternici, cauzaţi de ploile abundente care au lovit regiunea Galicia au împiedicat eforturile de căutare și salvare.

ADVERTISEMENT

Supraviețuitorii au fost transportați la spitalele din apropiere cu diverse răni, au adăugat ei. Autobuzul Monbus circula între orașele Lugo și Vigo și urma să oprească la un centru penitenciar din apropierea locului accidentului.

Din motive inexplicabile, autobuzul a ieșit însă de pe șosea, pe pod, și a căzut în apă. Accidentul s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 22:30, ora României.

ADVERTISEMENT

Serviciile de Urgenţă din Galicia au anunţat pe Twitter că a recuperat corpurile fără viaţă a patru dintre pasageri.

“S-ar putea afla mai multă lume în autobuz”, afirmă serviciile de urgenţă, care au publicat pe reţele de socializare o imagine aeriană impresionantă a autobuzului, căzut într-un curs de apă tumultuos. Autobuzul a căzut în gol de la o înălţime de 75 de metri.

ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului regional La Voz de Galicia, la bordul autobuzului se afla un grup de persoane care voiau să-şi viziteze rudele deţinute la Centrul penintenciar Monterroso, în centrul Galiciei.