News

Cine este, de fapt, bărbatul care a murit în accidentul de autocar de la Unirii. Soția i-a adus sfârșitul fără să vrea

Turistul grec decedat vineri în accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii avea 53 de ani și primise excursia cadou de la partenera lui de viață.
24.12.2022 | 17:35
Cine este de fapt barbatul care a murit in accidentul de autocar de la Unirii Sotia ia adus sfarsitul fara sa vrea
Un autocar plin cu turiști greci a fost strivit de limitatorul de înălțime, la intrare în Pasajul Unirii
ADVERTISEMENT

Nikos, bărbatul care și-a pierdut viața vineri, în accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii, avea 53 de ani, era căsătorit și avea doi copii: o fată de 23 de ani și un băiat de 21 de ani.

Turistul grec primise excursia cadou de la soția lui

Potrivit informațiilor din presa elenă, bărbatul se afla în autocarul morții împreună cu soția lui, care insistase să vină la București pentru a-și petrece aici Crăciunul. De altfel, femeia a fost cea care cumpărase biletele, pentru a-i face soțului ei o surpriză. Familia victimei este din localitatea greacă Larissa.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor din presa elenă, fiica bărbatului care și-a pierdut viața în accidentul de vineri urmează să ajungă la București pentru a se ocupa de repatrierea trupului tatălui ei.

Jurnaliștii greci de la Skai TV au stat de vorbă cu sora bărbatului, care a confirmat că seara trecută, soția victimei nu fusese informată de moartea acestuia.

ADVERTISEMENT

Aseară, soția grecului nu fusese informată că acesta murise

”Fratele meu a murit. Nu avem multe informații, doar că Ministerul Afacerilor Externe a luat-o pe fiica fratelui meu care este un copil de 23 de ani. Nepotul meu are 21 de ani. Au vorbit si ne-au spus ieri ca fratele meu a murit. Am a vorbit ieri cu soția fratelui meu, pe la 19:30, nu știa unde este soțul ei, nu știa nimic. Nu i-au spus că a murit”, a declarat sora victimei, potrivit publicației Buletin de București.

Femeia spune că nu știe, în prezent, în ce stare se află cumnata ei și nu a fost informată în legătură cu ce trebuie să facă pentru a aduce trupul neînsuflețit al fratelui ei în țară.

ADVERTISEMENT

Vineri, un autocar care transporta 47 de turiști greci a rămas blocat sub limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Victoriei. Acesta a căzut și a strivit plafonul autovehiculului, prinzând pasagerii între fiare.

Dosar penal în cazul accidentului de la intrarea în Pasajul Unirii

Accidentul s-a soldat cu 24 de răniți, printre care și doi copii, care au ajuns la spital. Din păcate, unul dintre aceștia s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând să ancheteze cauzele care au dus la producerea tragediei.

Pasajul Unirii a fost redeschis în luna septembrie, după ce Primăria Sectorului 4 a efectuat lucrări de modernizare. De atunci au existat nu mai puțin de cinci accidente auto cu autovehicule de tip autocar sau tir, care au rămas blocate în pasaj, existând bănuiala că regimul de înălțime măsurat nu coincide cu cel real.

ADVERTISEMENT