News

Tărâmul de vis din România. A apărut dintr-un lac vulcanic și străinii dau bani mulți ca să vadă minunea naturii

Locul din România, apărut dintr-un lac vulcanic, care arată ca un tărâm de vis. Turiștii sunt fascinați de peisajul întâlnit aici.
27.04.2024 | 17:32
Taramul de vis din Romania A aparut dintrun lac vulcanic si strainii dau bani multi ca sa vada minunea naturii
Tinovul Mohoș, locul din România apărut dintr-un lac vulcanic. colaj Fanatik/ Foto instatravel.ro/ wikipedia
ADVERTISEMENT

Turiștii care sunt în căutarea celor mai impresionante locuri de vizitat din România nu trebuie să rateze acest tărâm de vis, care a apărut dintr-un lac vulcanic. Este o arie protejată de interes național, iar cei care ajung aici sunt fascinați.

Locul din România apărut dintr-un lac vulcanic care atrage turiștii ca un magnet

Tinovul Mohoș sau Lacul cu Mușchi, așa cum mai este cunoscut, este o rezervație naturală, aflată în județul Harghita. Este situată la o distanță de aproximativ doi kilometri de Lacul Sfânta Ana.

ADVERTISEMENT

La fel ca Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș este tot un fost lac vulcanic, în urma căruia a luat naștere această mlaștină deosebită, oligotrofă, săracă în substanțe și minerale. Însă, aici au apărut, de-a lungul timpului, foarte multe plante neîntâlnite în alte zone.

Cei mai mulți dintre turiștii care vin să viziteze Tinovul Mohoș sunt fascinați de plantele carnivore. Ei le pot observa chiar în momentul în care prind insectele. Cea mai fascinantă dintre ele este Roua Cerului.

ADVERTISEMENT

„O plantă carnivoră denumită Roua Cerului, care, în esenţă, foloseşte o capcană hibridă în a prinde insecte şi în a supravieţui. În esenţă, aici vedem un habitat de taigă.

Dacă ne uităm, sunt suprapuse specii de plante, unele relicte din era glaciară”, a declarat directorul rezervației, Dosa Levente, potrivit Observator News, cu privire la speciile de plante găsite aici.

ADVERTISEMENT

Cât trebuie să plătești pentru a vizita rezervația

Insectele pe care această plantă le poate captura sunt și de 15 sau 20 de ori mai mari decât ea, spune specialistul. Sunt atrase datorită unor picături de sevă otrăvitoare. Aici pot fi găsite și alte plante, precum merișor, bumbăcărița ori plante halucinogene, precum nebunele.

Rezervația naturală Tinovul Mohoș se întinde pe o suprafață de 240 de hectare, iar mlaștina ocupă aproximativ 80 de hectare. De asemenea, pot fi văzute două dintre ochiurile de apă rămase din vechiul lac.

ADVERTISEMENT

Accesul în rezervația din județul Harghita este permis în prezența unui ghid, din oră în oră, iar prețul este de 40 de lei pentru fiecare mașină. În acest tarif intră și accesul până la Lacul Sfânta Ana.

ADVERTISEMENT
Tags: