News

Autoritățile americane sunt în alertă. Manifestațiile au scăpat de sub control, Casa Albă este în pericol de atac, iar în Minneapolis s-a decretat stare de urgență

30.05.2020 | 10:56
Autoritatile americane sunt in alerta Manifestatiile au scapat de sub control Casa Alba este in pericol de atac iar in Minneapolis sa decretat stare de urgenta
ADVERTISEMENT

Alertă în SUA. Protestele au scăpat de sub control. Casa Albă și sediul CNN au fost atacate, iar în Minneapolis s-a decretat stare de urgență, după moartea afro-americanului George Floyd, care a tulburat apele.

Preotestele din America au scăpat de sub control. Atac la Casa Albă

Autoritățile americane sunt în alertă! Moartea afro-americanului George Floyd a tulburat apele în SUA. Dacă la începutul săptămânii, a fost inițiat un protest pașnic, antirasist, vineri seara, lucrurile au degenerat și manifestațiile au scăpat de sub control în mai multe orașe din America.

ADVERTISEMENT

În Atlanta, sediul CNN a fost atacat de manifestanții care au devenit violenți, spărgând geamurile de la intrare și aruncând cu obiecte contondente, chiar și cu fumigene în interiorul instituției.

Forțele speciale sunt pregătite să intervină în forță, dacă situația degenerează, mai ales că o mașină de poliție a fost incendiată.

ADVERTISEMENT

În Huston, în urma manifestațiilor violente, mai mulți polițiști au fost spitalizați, după ce protestatarii au incendiat mașini, au avariat clădiri și au jefuit magazine. În acest caz au fost arestate peste 60 de persoane.

Casa Albă, luată cu asalt

La Washinghton, protestatarii au luat cu asalt Casa Albă, dar s-au lovit de membrii Serviciilor Secrete, care asigură paza și protecția sediului președinției americane. Au reușit să pătrundă, totuși, în sediul Departamentului Trezoreriei.

ADVERTISEMENT

“Stop Killing Us” (Nu ne mai ucideţi) şi “Black Lives Counts” (Vieţile negrilor contează) sunt doar câtvea dintre mesajele afișate de protestatari. Ei cer dreptate în cazul lui Floyd.

Nici în Brooklyn nu este mai liniște. Oamenii legii au arestat peste 150 de protestatari, iar în Carolina de Nord și Dallas, polițiștii au folosit gaze lacrimogene, după ce protestatarii au atacat mai multe clădiri.

ADVERTISEMENT

George Floy, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un polițist a îngenunchiat pe gâtul lui. Deși acesta gemea și spunea că nu mai poate respira, omul legii nu s-a ridicat.

Incidentul, care s-a petrecut în Minneapolis, luni seară, a dat naștere haosului actual din America.

 

ADVERTISEMENT