News

Avariile produse de viscolul de duminică au fost remediate. Localitățile afectate au electricitate după aproape o săptămână

Avariile la rețeaua electrică din județele Constanța, Ialomița și Călărași au fost remediate. Viscolul a produs pagube pe suprafețe foarte întinse
01.12.2023 | 21:48
Avariile produse de viscolul de duminica au fost remediate Localitatile afectate au electricitate dupa aproape o saptamana
Localitățile afectate nu au avut electricitate aproape o săptămână Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Viscolul de duminică, 26 noiembrie, a lăsat fără electricitate mai multe localități din județele Constanța, Ialomița și Călărași. Rețele Energie Dobrogea a anunțat vineri că avariile au fost remediate și în prezent mai vorbim doar despre incidente punctuale.

Avariile produse de viscolul de duminică au fost remediate

”Echipele Reţele Electrice Dobrogea, ale contractorilor şi cele mobilizate de la alte regiuni intervin în continuare în judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi pentru a remedia multiple deranjamente individuale şi colective în mai multe localităţi”, se arată în informarea companiei.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, au fost remediate toate incidentele din rețeaua de medie tensiune, astfel că nu mai există localități nealimentate, ci incidente punctuale în interiorul localităților.

“Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați.

ADVERTISEMENT

Odată cu remedierea rețelelor de medie tensiune care alimentează localitățile, echipele repară şi deranjamentele de joasă tensiune în interiorul localităților”, a mai precizat Rețele Electrice Dobrogea.

Compania a mai explicat că majorarea timpilor de intervenție a fost cauzată de suprafața mare afectată de vântul puternic și de accesul dificil în zonele afectate de avarii din cauza noroiului.

ADVERTISEMENT

“Reamintim că suprafața mare afectată de vântul cu viteze de peste 100 kilometri pe oră şi precipitaţii, precum şi accesul dificil în zonele cu defecte din cauza ploii şi noroiului, majorează duratele de intervenție”, se specifică în comunicatul distribuitorului de energie electrică.

Oamenii din zonele afectate s-au plâns de faptul că din cauza lipsei de electricitate au rămas fără proviziile pentru iarnă care s-au stricat în congelatoarele nefuncționale.

ADVERTISEMENT

“De ieri (joi, n.r.), se lucrează şi îi ajutăm cu mijloace proprii pentru a se deplasa în zonele afectate. Nu ne-au dat un grup electrogen, aşa încât oamenii şi-au făcut proviziile pentru iarnă şi le-au depozitat în congelatoare acum au rămas fără ele, fiindcă s-au stricat”, a declarat pentru Observator primarul comunei tulcene Maliuc, Nicoleta Sevastian.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni