News

Bucureștiul, din nou pe avarii. Peste 500 de blocuri rămân fără apă caldă timp de două săptămâni, lista zonelor afectate

Bucureștenii vor avea din nou de suferit după ce peste 500 de blocuri vor rămâne fără apă caldă timp de două săptămâni. Mai multe sectoare sunt afectate.
07.06.2023 | 17:00
Bucurestiul din nou pe avarii Peste 500 de blocuri raman fara apa calda timp de doua saptamani lista zonelor afectate
Bucureștiul, din nou pe avarii. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Apa caldă va fi oprită așadar în 565 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3, 4, 6, pentru că vor fi efectuate lucrări la rețeaua primară de termoficare. Bucureștenii sunt deja obișnuiți cu astfel de situații, în condițiile în care rețeaua de termoficare din București e mai mereu pe avarii și oamenii rămân des fără apă caldă.

Bucureștiul, din nou pe avarii, peste 500 blocuri afectate

Potrivit anunțului Termoenergetica, lucrările ar trebuie să dureze aproximativ două săptămâni, însă ”termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor”, astfel că lucrările ar putea fi afectate de realitatea din teren sau, mai bine spus, de sub teren.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, dispeceratele Termoenergetica și echipele de intervenții vor lucra permanent pentru a rezolva avariile și se va lucra simultan în mai multe puncte, în speranța că punctele termice vor fi reparate mai rapid decât termenul estimat. ”Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert”, mai transmite compania.

Concret, lucrările vor începe în Sectorul 1, unde se va lucra la conducta Magistralei Grivița – DN 700mm, în zonele Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Floreasca, Nicolae Caramfil. Aici vor fi efectuate concomitent mai multe lucrări, de la înlocuirea de vane cu diametrul de 700 mm în zona Lacului Floreasca la înlocuirea a aproximativ 900 de metri de conductă preizolată DN 600mm în zona străzilor Stockholm, Axinte Uricariul şi Calea Dorobanţi.

ADVERTISEMENT

Totodată, aici se vor desfășura lucrări de înlocuire de vane a conductei cu diametrul de 600 mm în zona Şoselei Pipera, iar apa caldă va fi oprită până pe 20 iunie, pentru aproximativ 225 de blocuri. Fiind vorba de o conductă cu mai bine de 40 de ani de viață, lucrările nu pot fi amânate, conform Observatornews.ro.

Între timp, Sectorul 2 se va lucra la conducta Magistralei 2 Sud – DN 700m, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, iar pentru 130 de blocuri va fi oprită apa caldă până pe 20 iunie. Această conductă a fost pusă în funcțiune în 1974, astfel că după mai bine de 50 de ani de viață a venit momentul unor reparații capitale. Compania mai transmite că în zona străzilor Lizeanu și Moara lui Assan vor fi înlocuiți 100 de metri de conductă cu diametrul de 700 mm.

ADVERTISEMENT

În Sectorul 3, lucrările vor viza conducta Magistralei II Sud – DN 500 mm în zona Drumul Murgului, unde 50 de blocuri vor rămâne fără apă caldă până pe 9 iunie. Și aici e vorba de o conductă veche de peste 55 de ani, inaugurată în 1968. ”În cadrul acestei lucrări, accesul pentru executarea reparaţiilor va fi făcut prin gurile de vizitare a galeriei, fără a fi efectuate alte săpături”, mai explică specialiștii.

În Sectorul 4, lucrările vor viza conducta Magistralei Berceni – DN 500 mm, în zona Nițu Vasile, unde 95 de blocuri vor rămâne fără apă caldă. Aici va fi înlocuită o rețea care are o vechime de peste 35 de ani de funcționare. În cele din urmă, în Sectorul 6, pentru că Sectorul 5 a ”scăpat” de griji momentan, specialiștii transmit că se va lucra la conducta Magistralei Grivița – DN 600 mm, în zona străzii Nicolae Filimon.

ADVERTISEMENT

”Pentru aproximativ 65 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 9 iunie, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei este 1961, această porţiune de reţea având peste 60 de ani de funcţionare. În cadrul acestui şantier va fi înlocuită o vană cu diametrul de 600 mm, în intersecţia Şoselei Virtuţii cu Bulevardul Constructorilor, iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură pe gurile de vizitare a galeriei”, mai punctează Termoenergetica.

ADVERTISEMENT
Tags: