News

ISU trimite generatoare în localități fără electricitate din cauza viscolului. Raed Arafat: „Avem 314.000 de persoane fără curent electric”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că ISU va trimite generatoare în câteva localități rămase fără curent electric.
26.11.2023 | 19:48
ISU trimite generatoare in localitati fara electricitate din cauza viscolului Raed Arafat Avem 314000 de persoane fara curent electric
Pompierii intervin în județele grav afectate de viscol/ Foto: Facebook - DSU
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat, într-o intervenție la Antena 3, că mai multe generatoare electrice vor fi trimise în localități din județele Constanța și Ialomița pentru a suplini problemele de furnizare a energiei electrice. Arafat a estimat că, în întreaga țară, 314.000 de persoane nu au curent electric din cauza viscolului.

Avem 412 localități din 12 județe şi 314.000 de persoane rămase fără curent electric. Multe din aceste localități vor recăpăta curentul în cursul acestei zile și acestei seri. Asta este promisiunea de la furnizor, dar s-ar putea să rămână unele zone care necesită o intervenție mai îndelungată și atunci o să încercăm să sprijinim cât putem cu rezerva de generatoare care există, mai ales în zonele care reprezintă un risc să rămână mai mult fără curent, să le sprijinim cu generatoare electrice”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul de Facebook, Departamentul pentru Situații de Urgență a detaliat modul în care vor fi distribuite generatoarele electrice în localitățile grav afectate de codul roșu de viscol, după cum urmează:

Județul Constanța:
– Albești – 2 generatoare cu puterea nominală de 630KVA;
– Ciobănița – 1 generator cu puterea de 630KVA;
– Cobadin – 1 generator cu puterea de 450KVA;
– Băneasa – 1 generator cu puterea de 450KVA;
– Costinești – 1 generator cu puterea de 450KVA;
– Ovidiu – 1 generator cu puterea de 630KVA;
– Valu lui Traian – 1 generator cu puterea de 450KVA.
Județul Ialomița:
– Municipiul Slobozia – 5 generatoare cu puterea nominală de 450KVA.

ADVERTISEMENT

Am mobilizat 13 generatoare electrice de capacitate mare către Constanța și Slobozia în urma unei solicitări venite chiar de la furnizorul de energie electrică, pentru a-i sprijini pentru asigurarea furnizării apei și a energiei electrice în anumite zone esențiale”, a precizat Raed Arafat.

În ce privește intervenția pompierilor la solicitările primite, Arafat a arătat că aceasta este îngreunată de viscolul care va înceta abia către ora 9 seara. Ulterior, pe măsură ce utilajele de deszăpezire vor elibera drumurile blocate, intervențiile vor fi mai facile.

ADVERTISEMENT

Există probleme, unde a fost codul roșu care abia să s-a ridicat și vom continua să avem cod portocaliu până cel puțin orele 20:20 până aproape 21:00. Efectele sunt pe mai multe județe. La acest moment drumurile naționale sunt închise în cinci județe și vorbim aici de județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați şi Tulcea și pe 46 de tronsoane din drumurile naționale din 10 județe”, a spus șeful DSU.

În cursul acestei după-amieze au fost mai multe misiuni privind scoaterea persoanelor care au rămas blocate pe autostradă sau pe drumurile județene sau naționale. „Din păcate, unii refuză să-şi părăsească mașinile şi pun în greutate activitate colegilor de la ISU și de la celelalte structuri ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Transporturilor să-i evacueze către zonele de siguranță, lăsând mașinile acolo până ce drumurile vor fi deschise”, a mai spus Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Acesta, alături de ministrul de Interne Cătălin Predoiu și chestorul general de poliție Bogdan Despescu au participat la Comandamentul de iarnă, care s-a reunit duminică dimineață la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ocazie cu care s-a desfășurat și o videoconferință cu șefii comitetelor județene pentru situații de urgență.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Cu cine este căsătorită arbitra despre care Gigi Becali a spus
Cu cine este căsătorită arbitra despre care Gigi Becali a spus "Dacă avea inteligență...dar, femeie, ce vrei?"
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același...
A îndurat 16 ani violurile tatălui, până când sora ei a mărturisit același lucru. Cum își controla pastorul din Arad fiicele
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai...
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii...
Reacția Alinei Gorghiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă unul dintre tinerii morți la 2 Mai este în sală
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Managerul Spitalului Colțea, acuzații grave pentru Oana Zăvoranu
Managerul Spitalului Colțea, acuzații grave pentru Oana Zăvoranu
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de...
Navalnîi era la câteva zile distanță de a fi eliberat într-un schimb de prizonieri, spune o aliată a opozantului. Ea îl acuză pe Putin de crimă
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman și ce s-a dat de pomană, în...
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman și ce s-a dat de pomană, în pachete: „Era omor, au luat și câte trei”