Sport

Suma uriaşă încasată la semnătură de Radu Drăguşin! Bonus la fiecare meci! Avem cifrele exacte ale contractului cu Tottenham! Exclusiv

Trecerea din Serie A în Premier League i-a prilejuit lui Drăgușin un progres financiar fantastic și i-a asigurat bani foarte mulți până la vârsta de 27 de ani, când oricum ar mai avea ani mulți de jucat și de câștigat
12.01.2024 | 13:40
Suma uriasa incasata la semnatura de Radu Dragusin Bonus la fiecare meci Avem cifrele exacte ale contractului cu Tottenham Exclusiv
FANATIK va prezinta de la Londra cifrele exacte ale contractului lui Dragusin la Tottenham
ADVERTISEMENT

Superafacerea Genoa-Tottenham îi va alimenta conturile lui Radu Drăgușin cu o sumă de aproape 15 de milioane de euro în următorii cinci ani și jumătate. Internaționalul român și-a asigurat viitorul, din punct de vedere economic, cu transferul acesta. FANATIK a aflat direct de la sursă care sunt datele concrete din acordul pe care fundașul român l-a semnat cu Tottenham.

Sumele exacte pe care Radu Drăgușin le va încasa din contractul cu Tottenham

Stoperul și agenții lui au obținut niște condiții convenabile, de mai bine de 5 ori peste acelea prevăzute de înțelegerea pe care o avuseseră cu Genoa:

ADVERTISEMENT
  • Durata: 5 ani și jumătate, până pe 30 iunie 2029
  • Salariul fix garantat: 50.000 de euro săptămânal, deci 2,4 milioane de euro anual
  • Bonus necondiționat de performanțe, la parafarea contractului: 1.500.000 de euro
  • Primă pentru fiecare meci din Premier League e utilizat, indiferent de minutele jucate: 6.000 de euro

Toate sumele sunt nete. Drăgușin are asigurați aproape 15 milioane de euro în cinci ani și jumătate. Suma va fi, de fapt, mai mare de atât, pentru că este imposibil ca el să nu bifeze și bonusuri. Cu patru etape din Premier League într-o lună, Radu poate să mai ia 24.000 de euro dacă evoluează în toate partidele.

ADVERTISEMENT

Iar premisele îi sunt bune în lupta pentru a-și face un loc în formula lui Ange Postecoglu, deoarece tehnicianul australiano-grec e chinuit de probleme grave în defensivă. Presiunea după primele 24 ore petrecute de Drăguşin în Anglia este în creştere. Românul se alătură în lotul lui Spurs singurului fundaș central apt 100% și adaptat la Permier, olandezul Van de Ven. Competiția subțire îl încurajează pe Drăgușin să spere că va juca des și că își va spori astfel salariul.

La Genoa, Drăguşin încasa 40.000 euro pe lună

Venitul lui din Anglia este oricum cu mult mai mare decât era în Italia. Genoa îi plătea 40.000 de euro lunar, mai puțin decât îi dă Tottenham într-o săptămână! Pentru italieni, Drăgușin a reprezentat o afacere excelentă, ambele cluburi care l-au deținut cu titlu definitiv au obținut profituri grație colaborării cu jucătorul român.

ADVERTISEMENT

Juventus l-a adus de la Regal Sport când Radu avea numai 16 ani. L-a vândut la Genoa cu 5 milioane de euro, iar acum mai primește 20 la sută din suma pe care o plătește Tottenham, adică aproape 6 milioane de euro. Englezii au achitat 26 de milioane de euro și mai există în acord niște ”variabile” care pot crește prețul spre 30 de milioane de euro. Plus 3 milioane comision către agenţi, din care 1,8 milioane euro i-a încasat doar Florin Manea!

Bayern i-a propus lui Drăguşin contract fix mai mic, dar bonusuri mai mari

Genoa a riscat atunci când l-a achiziționat pe român contra a 5 milioane de euro. Formația roș-albastră era în Serie B în momentul în care l-a cumpărat, iar achitarea unui asemenea preț a arătat ca un pariu scump. Drăgușin și-a ajutat echipa să revină în Serie A și acum i-a îmbogățit și contabilitatea cu zeci de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Afacerea aceasta a fost bună pentru toate părțile. Ar fi fost bună, deși diferită, și dacă internaționalul român și reprezentanții lui ar fi ales să meargă la Bayern, nu la Tottenham. Conform informațiilor FANATIK, gigantul german îi propusese lui Radu un contract cu un salariu de bază mai mic decât este acesta de 2,4 milioane de euro anual pentru care a semnat cu Tottenham.

Nemții îi puseseră la dispoziție, totuși, o schemă de bonusare spectaculoasă care ar fi putut să îi aducă niște prime mai mari decât era salariul! Concret, Bayern îi oferise un total de 3 milioane de euro ca bonus în fiecare sezon. Din suma aceasta, Drăgușin ar fi primit părți în funcție de numărul meciurilor în care era folosit. Ca să obțină măcar o jumătate din bonus, adică 1,5 milioane de euro, i-ar fi fost simplu, ar fi avut nevoie să participe la 10 meciuri din Bundesliga într-o stagiune.

ADVERTISEMENT