Sport

Florin Manea, lovitura vieții! Comision colosal încasat după transferul lui Drăgușin la Tottenham. Câte milioane de euro a luat. Exclusiv

Florin Manea a mizat pe Drăgușin și a ieșit câștigător cu o sumă imensă care-l poate face să se lase de impresariat. El explică și cum a ajuns să colaboreze la transfer cu doi frați italieni care devin tot mai la modă în fotbal
12.01.2024 | 09:43
Florin Manea lovitura vietii Comision colosal incasat dupa transferul lui Dragusin la Tottenham Cate milioane de euro a luat Exclusiv
Manea l-a promovat pe Drăgușin, iar acum s-au îmbogățit amândoi
ADVERTISEMENT

Cea mai mare afacere în care a fost implicat vreodată un fotbalist român l-a inclus și pe un impresar român, pe Florin Manea. El l-a dus pe Radu Drăgușin la Juventus în urmă cu cinci ani, când internaționalul de acum era numai un adolescent care părea să aibă unele calități pentru fotbal. Manea a insistat peste tot pentru el, iar acum a încasat și el premiul.

Comisionul colosal încasat după transferul lui Drăgușin la Tottenham îl face milionar pe Florin Manea!

Radu Drăgușin nu s-a impus ca un om de bază într-o formație a lui Juventus care conținea multe vedete și într-un moment în care el era prea tânăr ca să-i dea la o parte pe ”grei” din istoria fotbalului, așa cum erau Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini. Și de aceea a urmat transferul acesta la Tottenham, unul din care Manea capătă un comision de Champions League a impresarilor!

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor FANATIK, Florin și partenerii lui împart un comision de 3 milioane de euro! Românul încasează 60 la sută din sumă, deci 1,8 milioane de euro. Cine sunt partenerii care iau 1,2 milioane de euro? Doi frați italieni despre care au tot circulat știri în media din România în zilele acestea: Gabriele și Valerio Giuffrida.

Ei dețin societatea GG11, o firmă de impresariat care constituie o forță emergentă în fotbalul italian, capătă o cotă de piață tot mai mare. Frații Giuffrida au un comportament diferit de al agenților gălăgioși. Valerio și Gabriele dau interviuri în Forbes și se recomandă ca niște ”consilieri financiari ai cluburilor”. Cu Tottenham au realizat o legătură încă din vara anului trecut și au folosit-o acum la ”afacerea Drăgușin”.

ADVERTISEMENT

Florin Manea: Valerio și Gabriele Giuffrida nu sunt impresarii lui Radu Drăgușin! Eu sunt!”

Frații italieni l-au adus la Londra în vara anului trecut pe Guglielmo Vicario, un portar de la Empoli pe care îl voia și Inter Milano după ce îl vânduse pe Andre Onana la Manchester United.

În declarații pentru FANATIK, Manea admite că Valerio și Gabriele au creat puntea către Spurs, dar susține că numai el a tratat detaliile: ”Ei îl au deja pe Vicario aici, portarul pe care l-au adus astă-vară de la Empoli. Dar toate discuțiile, toate negocierile le-am purtat eu, nu ei! Sunt niște agenți foarte importanți și nici pe mine, nici pe ei nu prea ne interesează ce crede lumea din exterior”.

ADVERTISEMENT

Lumea din exterior sau o parte a ei a ajuns să suspecteze că Valerio și Gabriele ar fi reprezentanții reali ai lui Radu, nu Manea. Florin insistă că e o idee falsă despre colaborarea lor: ”Frații Giuffrida nu sunt agenții lui Drăgușin, eu am un contract cu Radu înregistrat la Federația Italiană. EI doi m-au ajutat în relația mea cu Genoa, cu Napoli și cu Tottenham”. Cu Napoli și cu Tottenham, în crearea legăturilor care au condus la negocierile existente în iarna aceasta.

Manea povestește că impresarii italieni l-au și complimentat pentru prestația pe care a avut-o în discuțiile cu conducerea lui Tottenham: ”Mi-au spus că am fost impecabil pentru felul în care am reușit să echilibrez negocierile. Valerio îl suna pe Gabriele și îi spunea despre cât de bun sunt. Ei au firma care în anul trecut a încasat cel mai mult în Italia, au jucători importanți și sunt niște parteneri cu care mă bucur că m-am asociat, împreună putem să deschidem drumuri și pentru noi afaceri”.

ADVERTISEMENT

Ioan Becali a câștigat cel mai mult cu Cristian Chivu

Comisionul uriaș de 3 milioane de euro și, în general, afacerea pe care au realizat-o cu Drăgușin îl încurajează pe Florin să continue cu italienii: ”Împărțim deja mai mulți jucători, nu e numai Radu”. Internaționalul român deține câteva calități care-l fac să fie valoros și pentru agenți, nu numai pentru Tottenham: el a ajuns la un nivel foarte bun, e deja foarte important și în echipa națională și e încă foarte tânăr, are numai 21 de ani, ceea ce înseamnă că impresarii au motive să spere că vor continua să câștige bani mulți de pe urma colaborării cu el.

Cel mai mare comision la transferarea unui fotbalist român l-au încasat frații Ioan și Victor Becali atunci când l-au dus pe Cristian Chivu de la AS Roma la Inter Milano. Chivu era aproape de terminarea contractului, motiv pentru care Roma l-a vândut cu un preț mai mic decât era valoarea lui reală, numai 16 milioane de euro. Frații Becali au profitat și au căpătat un comision de 5 milioane de euro! Tranzacția a avut loc în 2007.

ADVERTISEMENT