Life

Avertisment pentru cei care dețin televizoare și mașini de spălat inteligente. Ce s-ar putea întâmpla cu aceste electrocasnice în doi ani

Avertisment pentru deținătorii de televizoare și mașini de spălat inteligente. Ce ar putea păți aceste dispozitive în doi ani.
14.01.2023 | 17:45
Avertisment pentru cei care detin televizoare si masini de spalatinteligente Ce sar putea intampla cu aceste electrocasnice in doi ani
Avertisment pentru cei care dețin televizoare și mașini de spălat inteligente. Sursa foto: Pixabay.Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cercetătorii au lansat un avertisment pentru cei care dețin televizoare și mașini de spălat inteligente. Iată ce s-ar putea întâmpla cu aceste dispozitive în doi ani.

Deținătorii de televizoare și mașini de spălat inteligente, avertisment din partea experților

Deținătorii mașinilor de spălat și televizoarelor costisitoare, cu opțiuni smart, trebuie să știe că aceste produse ar putea să nu funcționeze foarte mult timp. Actualizările lor importante s-ar putea opri, avertizează experții.

ADVERTISEMENT

Unele funcții inteligente ale acestor aparate ar mai putea funcționa pentru încă doi ani.

Astfel, hackerii pot profita de acest lucru și le este mai ușor să-ți pirateze aparatul electrocasnic.

Cu ajutorul funcțiilor inteligente, poți face diverse lucruri cu mașina de spălat. De exemplu, poți controla ciclurile de spălat cu ajutorul smarphone-ului sau cu vocea, dacă deții o boxă Alexa.

ADVERTISEMENT

Which?, companie deținută de Asociația Consumatorilor din Marea Britanie, a contactat 119 branduri pentru a vedea care sunt perioadele de asistență pentru produsele care au funcții inteligente. Numai jumătate dintre acestea au răspuns, notează The Sun.

Potrivit cercetătorilor, mașinile de spălat vase LG pot pierde această asistență la doi ani de la lansare, în ciuda faptului că aparatele au o durată de viață de 13 ani.

ADVERTISEMENT

De altfel, televizoarele smart și mașinile de spălat de la aceeași marcă au asistența asigurată timp de doi ani de când sunt lansate. Durata de viață estimată pentru un televizor este de aproximativ 7 ani. În cazul mașinilor de spălat, durata este de 11 ani.

LG a declarat că televizoarele aparținând acestui brand ar putea beneficia de până la cinci ani de asistență, având în vedere problemele de securitate.

ADVERTISEMENT

În schimb, asistența pentru televizoarele smart Sony este de doi ani de la lansare. La televizoarele inteligente Samsung, aceasta durează trei ani.

HP garantează asistența de numai doi ani de la lansare pentru imprimantele inteligente. Durata de viață pentru imprimantele cu jet de cerneală este de 13 ani.

Anumite companii, cum ar fi Hisense și Miele, oferă asistență de 10 ani aparatelor.

Unele companii mari, cum ar fi Whirlpool sau Apple, nu au răspuns solicitărilor Which? Group.

Cum s-ar putea soluționa această problemă

Conform experților, producătorii ar trebui să ofere actualizări tehnologice cu o durată mai mare pentru astfel de produse.

“Este nedrept ca producătorii să vândă produse scumpe, care ar trebui să aibă o durată de viață de mulți ani și apoi să le abandoneze. (…)

Producătorii trebuie să ofere actualizări tehnologice vitale pentru produsele lor inteligente pentru mai mult timp, în caz contrar, guvernul ar trebui să ia în considerare o intervenție suplimentară în acest domeniu, inclusiv specificarea unui număr minim de ani pentru care aceste produse trebuie să fie susținute.”, a declarat Rocio Concha de la Which?, conform sursei citate.

Dacă produsul respectiv pierde această asistență, ar putea prezenta riscuri de securitate. Mai mult, aparatul ar trebui înlocuit.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților