News

Avertisment pentru cetățenii români care merg în vacanță în Grecia! Elenii pot modifica peste noapte regulamentul de intrare în țară

06.07.2020 | 17:28
Avertisment pentru cetățenii români care merg în vacanță în Grecia! Elenii pot modifica peste noapte regulamentul de intrare în țară
Grecii ar putea interzice accesul românilor în țară
ADVERTISEMENT

Ministrul Afacerilor Externe îi avertizează pe români că autoritățile elene pot să modifice fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul Greciei.

MAE urmărește atent evoluția situației din Grecia, cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de trecere Kulata – Promachonas.

ADVERTISEMENT

Românii continuă dialogul cu autoritățile elene pentru a identifica soluțiile necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirea unor situații nedorite în viitorul apropiat.

Grecia ar putea modifica peste noapte regulamentul de intrare în țară pentru turiști

Totodată, cetățenii români sunt avertizați de către MAE că autoritățile elene pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul Greciei, în funcție de evoluția numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

De exemplu, grecii au decis să nu mai permită intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor sârbi, astfel că s-a format o coadă de 3 kilometri cu un timp de așteptare de 1 oră și 30 de minute în punctul de frontieră elen.

Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaționale trei puncte de testare pentru infecția cu noul coronavirus, potrivit Agerpres. Timpul mediu de așteptare la vamă este de 3-4 minute.

MAE le reamintește cetățenilor români să completeze formularul electronic Passnger Locator Form, disponibil la adresa travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore înainte de deplasare, pentru a obține în timp util codul de confirmare a înregistrării.

ADVERTISEMENT

Acest formular va fi prezentat la frontieră, în format digital sau tipărit.

Cetățenii români care sunt în dificultate pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), potrivit sursei citate.

Alte numere de telefon disponibilă, pentru situații de urgență, sunt cele al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri