News

Avertismentul medicilor despre schimbările bruște ale vremii. Crește riscul de a face această boală

Medicii din România spun că schimbările bruște ale vremii sunt un risc serios de îmbolnăvire. Ce boală putem face extrem de repede.
06.02.2024 | 07:57
Avertismentul medicilor despre schimbarile bruste ale vremii Creste riscul de a face aceasta boala
Schimbările bruște ale vremii, un risc sever de boală. Avertismentul medicilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Schimbările bruște ale vremii din România sunt o sursă principală de boală, avertizează specialiștii din domeniul medical. Care este afecțiunea tot mai frecvent întâlnită în acest sezon.

Schimbările bruște ale vremii, un risc sever de boală. Avertismentul medicilor

Dacă vi s-a întâmplat ca atunci când se schimbă vremea sau când sunt fenomene meteo extreme să va simțiți rău sau afecțiunile pe care le aveți deja să se accentueze, trebuie să știți că aceste lucru nu este unul neobișnuit. De-a lungul timpului, mai multe studii au dovedit legătura dintre vreme și efectele ei asupra corpului nostru.

ADVERTISEMENT

Dacă facem referire la situația din prezent existentă în țara noastră observăm influențele extrem de novice ale schimbărilor bruște ale vremii. În debut de februarie, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România este în stare de alertă epidemiologică din cauza numărului mare de cazuri de gripă.

Medicii spun că vremea de afară joacă, din păcate, un rol important în intensificarea problemelor medicale. Temperaturile neobișnuit de mari, urmate de ger sau viceversa, pot amplifica valul de viroze, avertizează medicii. Gripa sau răceala ne pot afecta rapid.

ADVERTISEMENT

Cei mai expuși sunt copiii și bătrânii. ”Din păcate, nu ne ajută foarte tare vremea asta. Acum e rece, acum e cald, creşte foarte mult riscul de viroze şi mai ales la copil, la cazurile de persoane în vârstă. Ne îmbolnăvim mai repede”, spune un medic, citat de Observator News.

Vești proaste de la ANM: schimbările de vreme vor continua. Diferențe de 10-15 grade la o săptămână la alta

Meteorologii nu vin deloc cu vești bune. Ei spun că în zilele viitoare vom avea de înfruntat valori mult mai mari decât este normal la această dată. În mod normal, temperaturile maxime ar trebuie să se încadreze între 0 și 6 grade. Ei bine, temperaturile se vor situa între 12 şi 19 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea caldă nu va dura însă foarte mult. Nu putem vorbi încă de primăvară. Până spre mijlocul lunii, vremea va avea variații în general ușoare de la o zi la alta și va fi deosebit de cald, maximele din termometre vor fi între 14 și 18 grade.

Apoi, după 12 februarie, vremea se va răci, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează maxime cu 10-15 grade mai mici decât cele din prezent.

ADVERTISEMENT

Ziua de luni, 5 februarie, a adus maxime extrem de ridicate în Românie, demne de o zi de aprilie. În zona Capitalei, mercurul din termometre s-a apropiat de 20 de grade. La Calafat au fost 20.6 grade Celsius, conform ANM.

ADVERTISEMENT