News

Avertismentul unui medic, tot mai mulți tineri se confruntă cu această problemă. „Principala cauză este fumatul”

Un medic transmite un avertisment important pentru acești tineri. Cu ce probleme se pot confrunta din cauza fumatului și alcoolului
25.04.2024 | 23:49
Avertismentul unui medic tot mai multi tineri se confrunta cu aceasta problema Principala cauza este fumatul
Avertismentul unui medic. Ce se întâmplă cu tinerii care fumează. Foto (descriptiv) Pixabay
ADVERTISEMENT

Un medic chirurg trage un semnal de alarmă asupra unei probleme cu care se confruntă tot mai mulți tineri din ziua de azi. Deși de obicei persoanele trecute de o anumită vârstă se află în această situație, la ora actuală și tinerii întâmpină probleme.

Problema pe care o întâmpină mulți tineri, avertismentul unui medic

Prof. univ. dr. Ana-Maria Oproiu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi şeful Secţiei de Chirurgie Plastică la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, explică de ce există foarte mulți tineri care au mai multe riduri decât vârstnicii.

ADVERTISEMENT

Medicul spune că principala cauză a acestor schimbări produse pe chipul lor o reprezintă fumatul. Totodată, consumul de alcool, oboseala și expunerea la soare pot contribui semnificativ la apariția ridurilor. Ba chiar, pot apărea și dacă ne expunem foarte des la frig.

„Persoanele tinere pot avea mai multe riduri decât persoanele vârstnice. Fumatul, odihna necorespunzătoare, consumul de alcool. Discutăm de pacienţi în general, nu doar de fete sau băieţi. Apoi expunerile la soare. Soarele afectează hialuronicul din piele şi atunci apar ridurile.

ADVERTISEMENT

Există riduri de expresie. Ele sunt la nivelul frunţii şi ochilor şi ridurile care se produc odată cu trecerea anilor, prin pierderile de volum şi modificările de volum. Unele sunt riduri dinamice şi altele sunt statice”, a transmis Ana-Maria Oproiu, la Medika TV, potrivit news.ro.

Ce este tratamentul cu toxina botulinică

Având în vedere că foarte multe femei apelează la proceduri non-invazive pentru estomparea ridurilor, medicul a ținut să precizeze că tratamentul cu toxina botulinică este recomandat în cazul semnelor dinamice, pentru îndreptarea ridurilor.

ADVERTISEMENT

Ana-Maria Oproiu a adăugat că toxina nu funcționează în cazul ridurilor statice. De altfel, dacă procedura nu este repetată, la un anumit interval de timp, fața o să revină la forma de dinainte.

Tratamentul cu toxină se realizează prin injectarea unei substanțe, cu scopul blocării contracției mușchilor. Practic, semnalele transmise de nervi mușchilor feței sunt blocate, conform specialiștilor din domeniu.

ADVERTISEMENT

„Exista în trecut mitul că dacă nu îţi mai faci toxină o să îţi cadă faţa. Nu, nu o să îţi cadă faţa, dar o să revină la forma de dinainte de a face toxina”, a mai spus medicul.

 

ADVERTISEMENT