News

Avertizare ANM cod galben de ninsori abundente și viscol. Zonele afectate de fenomene

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă alertă cod galben de ninsori și viscol. Sunt vizate mai multe județe.
25.01.2024 | 10:49
Avertizare ANM cod galben de ninsori abundente si viscol Zonele afectate de fenomene
Ninsori abundente și viscol în mai multe regiuni, cod galben emis de ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vin noi alerte de vreme severă de la meteorologi. Joi dimineața, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două mesaje de tip cod galben care se referă la ninsori abundente și viscol.

Ninsori abundente și viscol în mai multe regiuni, cod galben emis de ANM

În această dimineață, specialiștii de la ANM au actualizat atenționările meteo valabile pentru această perioadă. Va fi vânt puternic în mai multe județe din țară. La munte va ninge viscolit.

ADVERTISEMENT

Un prim cod galben a intrat în vigoare la ora 10.00. Acesta este valabil până diseară, la ora 22.00. Avertizarea se referă la intensificări ale vântului, viscol la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie mai atrage atenția că, în același interval, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Iarna autentică nu se va opri joi seara. Asta pentru că ANM anunță un nou cod galben de intensificări ale vântului, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

ADVERTISEMENT

Această a doua alertă intră în vigoare la ora 22.00, joi, 25 ianuarie, fiind în vigoare până vineri, 26 ianuarie, la aceeași oră. ”În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă”, spun meteorologii.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București. Prognoza specială ANM

Dacă în nord, est, centru și la munte iarna lovește din plin, în Capitală vremea se ameliorează radical. Meteorologii spun că nu va ninge, nu va ploua și va fi mult mai cald decât în weekend.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad”, se arată în prognoza specială.

ADVERTISEMENT