News

Avertizare cod galben de la ANM. Ninsori și viscol în mai multe zone ale țării

Meteorologii ANM au emis, miercuri dimineața, un cod galben de ninsori și viscol. Avertizarea vizează mai multe regiuni.
24.01.2024 | 10:31
Avertizare cod galben de la ANM Ninsori si viscol in mai multe zone ale tarii
Alertă ANM cod galben de ninsori abundente și viscol. Zonele afectate de fenomenele severe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben de ninsori și viscol pentru mai multe județe. În următoarele două zile, în aceste regiuni va ninge abundent, iar vântul ar putea pune probleme.

Alertă ANM cod galben de ninsori abundente și viscol. Zonele afectate de fenomenele severe

Conform informațiilor de pe site-ul ANM, acest cod galben de ninsori și viscol vizează zonele de munte. Va intra în vigoare pe 24 ianuarie, ora 18:00, fiind valabil până pe 26 ianuarie, ora 10:00.

ADVERTISEMENT

În acest interval de două zile, în zona montană, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h. De asemenea, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Informare meteorologică de precipitații și vânt puternic și în celelalte regiuni

Tot miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare de vreme rea. Încă din după-amiaza zilei de 24 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere treptată.

ADVERTISEMENT

În special în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.

”În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări la munte.

ADVERTISEMENT

Rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), vânt puternic va fi, local, și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h. Intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării”, anunță ANM.

Cum va fi vremea în București

După mai multe zile geroase, în Capitală se încălzește. Miercuri, valorile termice vor fi mai ridicate față de intervalul precedent. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a datei, va fi de 1…3 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISEMENT

De joi, vremea va continua să se încălzească. Maximele se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Ziua vor fi valori de 7…9 grade, iar noaptea de 0…1 grad.

ADVERTISEMENT