News

Se schimbă radical vremea. Meteorologii de la ANM au făcut anunțul momentului

Meteorologii spun că vremea se schimbă radical în următoarele zile. La ce trebuie să ne așteptăm, anunțul directorului ANM.
23.01.2024 | 23:23
Se schimba radical vremea Meteorologii de la ANM au facut anuntul momentului
Se schimbă radical vremea. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță că vremea se schimbă radical în următoarele zile. Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, spune că luna ianuarie este caracterizată de modificări frecvente ale vremii.

Se schimbă vremea, anunțul meteorologilor

Temperaturile continuă să fie scăzute în Muntenia, dar și în estul Transilvaniei. Potrivit specialiștilor, valorile termice ar putea să ajungă, în noaptea de marți spre miercuri, sub -13 grade în Transilvania.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Muntenia se vor înregistra temperaturi de -10 grade, în această noapte. Aceleași valori termice vor fi inclusiv în București, spune specialistul Administrației Naționale de Meteorologie, potrivit România TV.

Pe de altă parte, în celelalte regiuni, temperaturile vor fi ușor mai ridicate. „În Muntenia, inclusiv în zona Capitalei așteptăm valori termice în jurul a -10 grade, așa cum s-a întâmplat și noaptea trecută.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că în restul regiunilor țării este posibil ca în noaptea aceasta să se înregistreze temperaturi ușor mai ridicate decât în nopțile precedente. Ar fi primul semnal al creșterii de temperatură.

Nu i-aș spune chiar încălzire pentru ziua de mâine, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului și, din nou, în Muntenia”, a transmis Florinela Georgescu, director ANM, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Revin ninsorile în mai multe regiuni din România

De la jumătatea săptămânii, vremea se va schimba. Prin urmare, ne așteptăm ca temperaturile să crească mai ales în sudul țării. Însă, după ger urmează ca vântul puternic și precipitațiile mixte să își facă apariția.

Fenomenul va fi influențat de furtuna Isha și furtuna Jocelyn, care au afectat mare parte a Europei. De asemenea, ninsorile vor fi și ele prezente în mai multe regiuni ale României, începând de joi.

ADVERTISEMENT

„Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații. La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori. Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa joi, vineri, poate și sâmbătă”, a adăugat meteorologul.

ADVERTISEMENT