News

Avertizare de la ANM. Vremea schimbă foaia! Cod galben pentru șase județe

13.07.2020 | 11:15
Avertizare de la ANM Vremea schimba foaia Cod galben pentru sase judete
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din estul României.

După ploile abundente din weekend, prima zi a săptămânii se anunță una complicată din punct de vedere meteorologic pentru unii locuitori din Moldova, Muntenia și Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul zilei, în județe din acest zone se vor semnala intensificări puternice ale vântului de până la 70 de kilometri pe oră.

Avertizare de la ANM. Cod galben de vânt puternic pentru șase județe

Conform ANM, de luni dimineața de la ora 10:00, până seara, la ora 20:00, șase județe din sud-estul ţării sunt sub cod galben de vânt. Este vorba de Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila şi Tulcea.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în centrul și sudul Moldovei, în nordul Dobrogei, precum și în nord-estul Munteniei, vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, între 55 și 70 km/h.

În funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță o vreme răcoroasă în aceste zile

În cursul zilei de luni, ANM anunță că vremea se răceşte prin sud şi sud-est. O să plouă local în regiunile sudice şi sporadic în rest. Vântul se va înteți în est, sud-est, dar şi la munte la altitudini mari, cu viteze cuprinse între 55 şi 65 km/h.

Se răceşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. În prima parte a zilei au mai fost posibile câteva ploi. Maximele vor ajunge până la 26 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina se încălzeşte uşor însă vremea se menţine răcoroasă pentru luna iulie. Se anunţă vreme bună în ansamblu, mai apar câţiva nori însă doar izolat o să plouă. La amiază se ating cel mult 23 de grade.

În Bucureşti, în primele ore ale zilei mai sunt înnorări şi averse, apoi cerul va deveni variabil. Se răceşte şi la amiază vor fi 25 de grade.

La munte, mai vin averse dimineaţa în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, apoi norii se mai împrăştie. Vântul va prinde putere pe creşte şi mai scad temperaturile.

ADVERTISEMENT