News

Avertizări de la ANM. Cod galben de caniculă în sud-est, informare de ploi torențiale și furtuni în restul teritoriului

02.09.2020 | 10:55
Avertizari de la ANM Cod galben de canicula in sudest informare de ploi torentiale si furtuni in restul teritoriului
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineață, o nouă avertizare cod galben de caniculă pentru mai multe județe din țară.

Meteorologii anunță că, în după-amiaza zilei de miercuri, în regiunile sud-estice disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă.

ADVERTISEMENT

De joi, în vigoare va fi și o informare de instabilitate atmosferică accentuată, conform căreia mai multe zone vor fi lovite de manifestări severe ale vremii, specifice sezonului cald.

ANM anunță cod galben de caniculă în sud-estul țării. Unde revin furtunile

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, pentru miercuri, un cod galben de caniculă şi disconfort termic în nouă judeţe din sud-estul ţării şi în Bucureşti, unde temperaturile maxime vor ajunge chiar la 36 de grade.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate Capitala și județele Ilfov, Călărași, Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Giurgiu, Vrancea și Tulcea.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade.

ADVERTISEMENT

De joi revin în peisaj și furtunile

Începând de joi, 3 septembrie, de la ora 12:00, în mai multe regiuni ale ţării vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii.

“Din a doua parte a zilei de joi (03 septembrie) în sud-vest, centru, nord-est şi la munte, iar în noaptea de joi spre vineri (03/ 04 septembrie) şi pe parcursul zilei de vineri (04 septembrie), îndeosebi în jumătatea de est a ţării.

ADVERTISEMENT

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină”, a informat ANM.

ADVERTISEMENT