News

Avion cu 200 de români, forțat să aterizeze la Roma. Pasagerii sunt blocați pe aeroport

Avion cu 200 de români, aterizare de urgență la Roma. Decizia a fost luată din cauza unei defecțiuni. Oamenii au rămas în aeroport.
08.07.2023 | 21:21
Avion cu 200 de romani fortat sa aterizeze la Roma Pasagerii sunt blocati pe aeroport
Avion cu 200 de români, forțat să aterizeze la Roma. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Avion cu 200 de români, forțat să aterizeze la Roma din cauza unei defecțiuni la GPS-ul aeronavei. Oamenii călătoreau în Sardinia, însă pilotul a hotărât să aterizeze de urgență în capitala Italiei având în vedere situația.

Avion cu 200 de români, forțat să aterizeze la Roma

Potrivit pasagerilor, avionul Wizz Air ar fi avut probleme încă dinaintea plecării. Aeronava ar fi trebuit să decoleze la ora 11:30 de pe aeroportul Otopeni, însă a avut o întârziere de câteva ore. Oamenii au fost ținuți încă o oră pe pistă după ce au fost îmbarcați.

ADVERTISEMENT

Ulterior, avionul a decolat, iar după două ore au fost informați că va fi nevoie să fie solicitată aterizarea de urgență din cauza unei defecțiuni. Astfel, deși sperau să ajungă în vacanță în Sardinia, pasagerii au ajuns pe aeroportul din Roma.

Acum, ei sunt blocați pe aeroport și se plâng că nu au reușit să contacteze reprezentanții companiei Wizz Air. Totodată, oamenii spun că vor să continue călătoria spre destinația lor, deoarece le este teamă că ar putea să piardă biletele de întoarcere.

ADVERTISEMENT

„Momentan nu știm nimic. Suntem în aeroportul din Roma și așteptăm. Nu au reprezentanți WizzAir. Trebuie să ne întoarcem, să trecem iar prin check-in, securitate”, a transmis unul dintre pasageri într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Val de întârzieri și curse anulate

Astfel de incidente au avut loc în ultimele zile în cazul mai multor curse operate de Wizz Air. Alți români, care ar fi trebuit să ajungă din București la Roma, au aflat că zborul le-a fost anulat, după ce inițial a fost amânat de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

O altă situație a fost semnalată de mai mulți pasageri care trebuiau să ajungă din capitala Italiei în București. „Cel mai apropiat zbor către Bucureşti este doar duminică. Aceste zboruri sunt destul de costisitoare pentru a fi achiziţionate din nou. Am fost îndrumaţi să achiziţionăm din nou aceste bilete online”, a transmis un pasager pentru Observator News.

De miercuri seara până joi dimineața, alți pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Lisabona. Oamenii ar fi trebuit să ajungă la București, cu o aeronavă Wizz Air, însă și această cursă a fost amânată de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Și vineri a fost anulat un zbor, tot din Lisabona către București. Compania a transmis că decizia a fost luată „din cauza unor constrângeri operaționale fără precedent”. „Am căutat alt zbor. Cel mai ieftin era cu escală. 800-900 de euro de persoană. Nu-mi permit să dau pentru 4 persoane, 4 mii de euro”, a transmis un alt pasager.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT