News

Avocată din Prahova, reținută pentru contrabandă cu arme. Cumpăra puști și pistoale pentru copiii ei de 7 şi 10 ani

O avocată din Baroul Prahova a fost reținută pentru contrabandă cu arme. Femeia a cumpărat puști și pistoale pentru copiii ei.
07.07.2023 | 18:57
Avocata din Prahova retinuta pentru contrabanda cu arme Cumpara pusti si pistoale pentru copiii ei de 7 si 10 ani
Avocată din Baroul Prahova, reținută pentru contrabandă cu arme. Foto: Poliția Română.
ADVERTISEMENT

O avocată din Baroul Prahova a fost reținută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, fiind acuzată de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Potrivit anchetatorilor, avocata a cumpărat o armă de TIR neletală, supusă autorizării în România, de pe o platformă comercială online, însă nu a declarat această achiziție.

O avocată din Prahova, reținută pentru contrabandă cu arme

În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul avocatei, au fost descoperite alte trei arme pe care le achiziționase în scopul de a le oferi copiilor săi în vârstă de șapte și zece ani. Aceste arme erau lăsate la îndemâna copiilor, iar fiul cel mai mare al avocatei le folosea zilnic pentru a vâna păsări.

ADVERTISEMENT

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva avocatei în cauză. Ancheta a relevat că avocata a achiziționat fără drept o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, prin intermediul unei platforme online, de la o persoană juridică din Polonia.

Această armă a fost introdusă ilegal în România, prin intermediul unei firme de curierat, la începutul lunii februarie 2023, și a fost deținută ilegal de avocată până la data de 6 iulie 2023. În cadrul anchetei, joi, procurorii au efectuat două percheziții la domiciliul avocatei și la o altă adresă din comuna Măgurele din județul Prahova.

ADVERTISEMENT

Puști și pistoale pentru doi minori

La locuința avocatei, anchetatorii au descoperit alte trei arme și muniție, printre care “un pistol cu inscripția H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm, încărcat cu butelie de gaz, o pușcă de culoare maro cu seria S/N 147529 și inscripția MADE IN CHINA și o pușcă de culoare neagră cu seria 2525020C22000898 și inscripția THETA8X”.

Ancheta a relevat că toate cele patru arme au fost achiziționate de către avocată în scopul exclusiv de a fi folosite de cei doi copii minori ai săi, în vârstă de 7 și 10 ani. În timpul percheziției, armele și muniția au fost găsite lăsate la îndemâna copiilor, pe o masă din garajul locuinței avocatei, fără a fi asigurate în vreun fel. Fiul cel mare al avocatei, în vârstă de 10 ani, a folosit zilnic aceste arme pentru a împușca păsările din apropiere, fără a avea dreptul sau un minim de instruire.

ADVERTISEMENT

Armele au fost cumpărate cu ajutorul unei platforme

Această reținere este parte a unei investigații mai ample referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La sfârșitul lunii iunie, au avut loc aproximativ 150 de percheziții într-un dosar în care se investighează vânzarea ilegală a armelor cu aer comprimat destinate tirului sportiv prin intermediul unei platforme autohtone, de către două firme din Polonia.

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a documentat activitatea infracțională a acestor societăți comerciale și anchetatorii își propun să scoată din circuitul ilegal armele introduse fără drept pe teritoriul României. Avocata reținută va fi supusă cercetării penale, iar cazul se află în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

ADVERTISEMENT

În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E.D. – avocat în cadrul Baroului Prahova (…).

În fapt s-a reţinut că inculpata a achiziţionat fără drept prin intermediul platformei (…), de la o persoană juridică din Polonia, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, supusă autorizării conform legislaţiei române şi care a fost introdusă fără drept în România prin intermediul unei firme de curierat la începutul lunii februarie 2023, armă pe care a deţinut-o fără drept până în data de 06.07.2023”, au precizat, vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion