Sport

Radu Petrescu, două decizii grele în Petrolul – FCSB 2-2. Penalty la ultima fază pentru “lupi”

Băluță a marcat primul său gol la FCSB după o fază care a fost analizată și la VAR. S-a considerat în cele din urmă că balonul a trecut linia porții. Apoi, la final de meci, VAR a avut din nou treabă. La un penalty dictat pentru "lupi".
28.10.2023 | 22:24
Radu Petrescu doua decizii grele in Petrolul  FCSB 22 Penalty la ultima faza pentru lupi
Radu Petrescu, decizii importante în Petrolul - FCSB 2-2. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
28-10-2023
19:45

Radu Petrescu, penalty pentru Petrolul la ultima fază a meciului cu FCSB

Dramatism total la ultima fază a partidei Petrolul – FCSB 2-2. Gazdele au reușit egalarea prin Gicu Grozav dintr-o lovitură de pedeapsă dictată de Radu Petrescu. 

Petrescu a dictat lovitură de pedeapsă după o intervenție neglijentă a lui Ngezana la un duel aerian cu Jair în interiorul careului. Grozav a executat slab, dar Târnovanu, deși pe minge, nu a putut respinge.

Petrolul – FCSB a fost un duel care s-a jucat atât pe teren, cât și în tribună. Torțele au fost aprinse în ambele tabere, iar partida a fost întreruptă de două ori. În prima repriză, stadionul a fost umplut de un fum dens care a contribuit la spectacolul evenimentului.

Băluță a marcat primul gol pentru FCSB în SuperLiga

Primul gol al partidei a fost înscris de Djokovic încă din minutul 2. Croatul a profitat de o eroare în defensiva gazdelor și a dat startul spectacolului cu un șut cu piciorul stâng. FCSB a continuat ofensiva la poarta lui Zima pe toată durata primei reprize.

ADVERTISEMENT

Echipa condusă de Charalambous a început la fel de puternic partea secundă a meciului. Miculescu a fost aproape de a marca, însă șutul acestuia a lovit bara transversală. Inspirația lui Miculescu s-a dovedit, totuși, a fi decisivă pentru oaspeți.

Șutul lui Miculescu a lovit bara, iar mingea a ajuns la picioarele lui Alexandru Băluță. Pariul lui Gigi Becali a fost pe fază și a retrimis mingea pe spațiul porții. Zima a reușit să respingă, dar prea târziu conform deciziei de la linie.

ADVERTISEMENT

Golul a fost validat de către VAR

Golul a fost validat la semnalizarea asistentului Grigoriu Mircea. Pentru golul înscris de Băluță, centralul Radu Petrescu a fost nevoit să se consulte cu cabina VAR. Horatiu Feșnic si Doru Lucaciu au fost oamenii prezenți în cabină.

Alexandru Băluță a fost adus la FCSB în această vară de la Pukas, din Ungaria. În vârstă de 30 de ani, Băluță evoluat în trecut pentru Slovan Liberec, Slavia Praga, Universitatea Craiova și Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Pentru FCSB, Băluță este la prima reușită în campionat. Pariul lui Gigi Becali a avut nevoie de 10 partide pentru a sparge gheața în tricoul roș-albastru. La FCSB, Băluță este utilizat în partea stângă a atacului. Acesta mai poate juca vârf impins sau inter.

Golul marcat de Băluță a majorat diferența în favoarea FCSB-ului, însă nu pentru mult timp. Brazilianul Jair a redus din diferență pentru Petrolul cu doar 20 de minute înainte de finalul partidei. Petrolul a reușit să reducă din diferență datorită suportului extraordinar oferit de fanii aflați pe stadion. La ultima fază a meciului, Gicu Grozav a restabilit egalitatea, din penalty.

ADVERTISEMENT

În urma acestui gol, Alexandru Băluță și-a reconfirmat locul de titular în ochii lui Gigi Becali. Pentru postul de atacant dreapta, acesta se duelează cu David Miculescu și Dorin Rotariu. Atât Miculescu cât și Rotariu mai pot juca și în poziția de atacant central.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,00 este cota pentru "2 solist” la meciul Oţelul - FCSB