News

Bani de la stat pentru acești români. Ce firme vor primi până la 150.000 de euro

Ei sunt românii care vor primi bani de la stat. Sprijinul financiar este de până la 150.000 de euro. Pentru ce pot fi utilizate sumele
23.04.2024 | 17:27
Bani de la stat pentru acesti romani Ce firme vor primi pana la 150000 de euro
Bani de la stat pentru acești români. Colaj Fanatik/ Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Bani de la stat pentru acești români. Un ajutor financiar, în valoare de până la 150.000 de euro, va fi oferit de Guvern anumitor firme din țară. Pentru ce sunt acordate sumele respective de bani?

Cine sunt românii care vor primi bani de la stat. Ajutorul, în valoare de până la 150.000 euro

Programul Electric Up 2 a fost aprobat, în sedința de Guvern de marți, 23 aprilie. Acesta prevede ca întreprinderile mici și mijlocii, dar și companiile din sectorul HoReCa, să primească un ajutor de la stat de până la 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Banii vor putea fi folosiți pentru a construi stații de încărcare destinate mașinilor electrice, dar și pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Statul alocă suma totală de 90 de milioane de euro pentru acest program.

„Guvernul susţine întreprinderile mici şi mijlocii şi domeniul HoReCa pentru a-şi asigura energia necesară prin instalarea de panouri fotovoltaice şi prin instalarea de staţii pentru vehiculele electrice. Programul Electric UP continuă cu o nouă etapă de finanţare în care se acordă un ajutor de până la 150.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

ADVERTISEMENT

Trei sferturi din valoarea cheltuielilor eligibile sunt acoperite din fonduri primite prin acest program, IMM-urile urmând să vină cu o finanţare de 25% din valoarea proiectului”, a transmis Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Executivului, în cadrul unei conferințe de presă.

A doua ediție a Programului Electric Up 2

Este a doua ediție a Programului Electric Up 2. De altfel, ministrul Energiei, Sebastian Burduja anunța, încă din luna martie, că vor fi aduse anumite modificări. Finanțarea a fost majorată de la 100.000 de euro pentru fiecare beneficiar, la 150.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Peste 1.800 de firme au beneficiat, în prima ediția a programului, de ajutorul de la stat. Banii au fost oferiți pentru a sprijini companiile menționate cu scopul de a investi în adoptarea „tehnologiilor prietenoase cu mediul”.

O altă noutate, odată cu aprobarea Programului Electric Up 2, o reprezintă finanțarea sistemelor alternative de încălzire-răcire. „Totodată, se măreşte limita superioară a puterii instalate în sistemul de panouri fotovoltaice la 150 de kilowaţi.

ADVERTISEMENT

(…) Pentru asigurarea consumului propriu, a consumului staţiilor de încărcare de minim 22 de kilowaţi, pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”, a adăugat Mihai Constantin.

 

ADVERTISEMENT
Tags: