News

Câți bani primești de la stat să-ți montezi panouri fotovoltaice în 2024. Ce condiții trebuie să îndeplinești, lista completă

Câți bani primești de la stat să-ți montezi panouri fotovoltaice în 2024. Pentru a beneficia de această sumă trebuie să îndeplinești o serie de condiții.
20.04.2024 | 15:01
Cati bani primesti de la stat sati montezi panouri fotovoltaice in 2024 Ce conditii trebuie sa indeplinesti lista completa
Câți bani primești de la stat să-ți montezi panouri fotovoltaice în 2024. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Câți bani primești de la stat să-ți montezi panouri fotovoltaice în 2024. La finalul lunii februarie, Guvernul a aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul în curs.

Câți bani primești de la stat să-ți montezi panouri fotovoltaice în 2024

În acest an, noua sesiune a programului Panouri fotovoltaice Casa Verde 2024 va avea un buget record de 2 miliarde de lei. Aceasta va începe, cel mai probabil, la vară sau în debutul toamnei.

ADVERTISEMENT

”Casa Verde Fotovoltaice este cel mai solicitat program, astfel că pentru înscrierile pe care le vom organiza în anul 2024, am alocat un buget record în valoare de 2 miliarde de lei.

De asemenea, dispunem pentru anul 2024 de un buget de 250 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanțare ce vizează înscrierea unităților de cult, a instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale care doresc instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru clădirile în care își desfășoară activitatea”, a transmis AFM.

ADVERTISEMENT

În luna martie, Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, a spus la DC News că aproximativ 100.000 de gospodării din România vor primi fonduri în cadrul noii sesiuni a programului pentru a-și instala panouri fotovoltaice. Sesiunea din 2024 a Programului Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată în perioada iulie-august-septembrie 2024.

Prin acest program, statul român acordă o finanţare de maximum 20.000 de lei. Condiția primară este aceea ca beneficiarul să suporte o contribuţie proprie de 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 finanțează instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 3 kW (kilowați) pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional. Acest lucru este prevăzut în ghidul de finanțare.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a-ți putea monta panouri fotovoltaice în 2024. Lista completă

Pentru ca un cetățean român să poată primi finanțarea de maximum 20.000 de lei de la stat, acesta trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

ADVERTISEMENT
  • a) să aibă domiciliul în România;
  • b) să nu aibă obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local;
  • c) să domicilieze la adresa unde se va implementa proiectul;

Lista condițiilor nu se oprește aici. Cetățeanul care aplică pentru finanțare trebuie să fie proprietar al imobilului-construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice.

De asemenea, imobilul pe care se implementează proiectul nu trebuie să fie afectat de sarcini în favoarea unei persoane juridice sau a unei entităţi care desfăşoară activităţi economice, cu excepţia cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară. În plus, destinaţia construcţiei trebuie să fie doar pentru locuinţă sau anexe care o deservesc.

Apoi, solicitantul trebuie să se oblige să permită accesul persoanelor autorizate în vederea colectării datelor înregistrate de sistemul de panouri fotovoltaice şi verificării sistemului de panouri fotovoltaice finanţat.

IMPORTANT! În acest program nu este eligibil imobilul cu proprietăţi comune şi proprietăţi individuale, sub formă de bloc/condominiu, cu mai mult de două apartamente.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Piața imobiliară. O nouă explozie a prețurilor
Piața imobiliară. O nouă explozie a prețurilor
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori