News

Bani de la stat pentru anumiți români. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a primi 9.300 de lei

O parte dintre români pot primi 9.300 de lei ajutor prin fonduri europene, prin intermediul statului român, dacă îndeplinesc anumite condiții.
02.11.2022 | 20:15
Bani de la stat pentru anumiti romani Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a primi 9300 de lei
Ajutor de la stat pentru unii români. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Banii vor ajunge în buzunarele acelor români care vor aplica la programul ”Prima Conectare”, menit să ajute românii să se branșeze sau racordeze la anumite rețele publice de apă sau canalizare.

Cum poți obține 9.300 de lei ajutor de la stat

Cu toate acestea, pentru a beneficia de 9.300 de lei sau 1.900 de euro, românii trebuie să îndeplinească mai multe condiții. În primul rând e nevoie ca aceștia să aibă un venit minim net lunar sub 2.550 de lei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pentru ca oamenii să primească banii pentru branșarea sau racordarea la rețelele publice, locale sau regionale, de apă și canalizare, aceștia trebuie să ia în considerare și alte reguli.

De exemplu, nu pot aplica cei care au gospodăria deja racordată sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă sau canalizare. Vor fi luate în considerare persoanele singure cu venituri reduse, sau care fac parte dintr-o familie cu venituri reduse, mai sus menționate.

ADVERTISEMENT

Cei care aplică trebuie, așadar, să aibă domiciliul într-o gospodărie neracordată / nebranșată la sistemul public. Ulterior, această persoană trebuie să-și exprime acordul cu privire la participarea în cardul acestui program, deci să urmeze o serie de formalități și lucrări necesare pentru a se racorda /branșa la sistemul centralizat de canalizare/ alimentare cu apă.

Mai mult, doritorii trebuie să știe că există condiții stricte pentru terenul unde se vor face lucrările. Mai exact, acesta trebuie să fie liber de sarcini, cu excepția cazului când e afectat de o ipotecă imobiliară.

ADVERTISEMENT

Totodată, terenul trebuie să nu facă obiectul unor litigii aflate în curs de soluționare în instanțele judecătorești, dar nici să nu facă obiectul revendicărilor potrivit unor legi speciale.

Cei eligibili pentru a primi fonduri nerambursabile trebuie să contacteze operatorii locali sau regionali de apă și canalizare, pentru a beneficia de acest sprijin cu fonduri europene. Conform România TV, cererile pot fi depuse până pe 15 decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor estimări, aproximativ 90.000 de gospodării ar putea beneficia de finanțare în cadrul acestui proiect încadrat în PNRR. Potrivit legii europene, proiectul trebuie implementat până în 30 iunie 2026.

ADVERTISEMENT