Life

Barajul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață. E interzis să oprești mașina aici sau să faci poze

Locul unic din România unde se află un baraj spectaculos. Nu multă lume a auzit de el, însă peisajul pare desprins din povești.
02.04.2024 | 15:19
Barajul din Romania pe care trebuie sal vezi macar o data in viata E interzis sa opresti masina aici sau sa faci poze
Barajul unic din România pe care trebuie să-l vezi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Multe dintre frumusețile României pot fi descoperite atunci când iei la pas unele zone din țară. Atunci când își planifică escapade în România, majoritatea persoanelor se îndreaptă către locuri cunoscute. Însă, frumusețea și spectacolul oferit de natură sunt prezente exact în locuri în care nu te-ai aștepta.

Unde poți descoperi cel mai frumos baraj din România

România este o țară cu de toate, mai ales atunci când vine vorba de atracții turistice. Cei care vor să se bucure de peisajele din țară noastră, au de unde alege. Natura este surprinzătoare la tot pasul, mai ales în zonele de munte.

ADVERTISEMENT

Pasionații de aventură trebuie să știe că la noi în țară se un baraj spectaculos. Zona nu este foarte cunoscută și, tocmai de aceea, foarte puțini sunt cei care se aventurează aici. Însă, norocoșii ajunși în locul cu pricina rămân fără cuvinte în fața peisajului spectaculos.

La aproximativ 80 de kilometri de Cluj, pe un drum mic, turiștii se pot îndrepta către Valea Drăganului. Această localitate este punctul de pornire către barajul spectaculos pe care localnicii îl cunosc sub numele de Barajul Floroiu.

ADVERTISEMENT

Turiștii îl cunosc ca fiind Barajul Drăganului și este una dintre principalele atracții din zonă. Ridicat în 1987, barajul înalt de 120 de metri este un adevărat mastodont în calea apei. Barajul Drăganului formează, așa cum era de așteptat, un lac de acumulare care este populat cu diverse specii de pești.

Localnicii vin în zonă pentru a pescui din lacul de acumulare al barajului. Cu toții îi spun Barajul Floroiu datorită istoriei sale. Se spune că aici, în urmă cu mulți ani, într-un sat apropiat locuia un bărbat pe nume Floroiu. Acesta avea un bar și, pentru că toată lumea îl cunoștea, numele său a fost împrumutat și barajului.

ADVERTISEMENT

Barajul Drăganului sau Barajul Floioru pare un portal către o altă lume

Barajul Drăganului ascunde multe povești. În apele lacului său sunt adevărate comori despre care s-a vorbit multă vreme în istorie. Potrivit printransilvania.ro, în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, în zonă se adăposteau sute de fugari.

În albia lacului de acumulare din prezent s-a aflat, la vremea respectivă o cabană. Dincolo de rolul ei de a adăposti fugarii, cabana a mai fost și un punct de aprovizionare cu diverse alimente.

ADVERTISEMENT

Zona nu este intens promovată, dar barajul merită văzut, măcar o dată-n viață. Peisajul unic îi va face pe mulți să îți dorească să facă poze în zonă, dar, din păcate, acest lucru este interzis.

Potrivit aceleiași surse, pozatul, dar și staționatul cu mașina pe baraj sunt total interzise. Toate regulile sunt aduse la cunoștința turiștilor, de obicei, de către paznicul din zonă.

Împrejurimile Barajului Drăganului sunt spectaculoase și par desprinse din basmele autohtone. Nu foarte departe de ”vedeta” zonei se află o pădure uimitoare de brazi care completează perfect întregul peisaj.

ADVERTISEMENT