Life

Locul din România unde se află elixirul negru. E o minune pentru sănătate și îți crește pe loc imunitatea

Locul din România unde se găsește elixirul negru. Poate face minuni pentru sănătate și contribuie la creșterea imunității.
07.03.2024 | 17:10
Locul din Romania unde se afla elixirul negru E o minune pentru sanatate si iti creste pe loc imunitatea
Locul din România unde se află elixirul negru, care face minuni pentru sănătate. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România unde turiștii merg pentru elixirul negru. Face minuni pentru sănătate și ajută la creșterea imunității. Mulți oameni fac tratamente cu el în fiecare an.

Locul din România unde se află elixirul negru. Ce beneficii are pentru sănătate

“Elixirul negru” este nămolul care ajută în tratamentele de recuperare, dar și pentru a trata răceala sau pentru a întări imunitatea. Cei care ajung la Sanatoriul Balnear Techirghiol pot urma un tratament cu nămol, care ajută la vindecarea anumitor afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Sanatoriul Balnear Techirghiol este și acum plin de turiști, deși este extrasezon. Cei mai mulți dintre cei care vin în acest loc optează pentru tratamentele cu nămol.

În cazul împachetării cu nămol, se aplică un strat subțire de nămol pe toată suprafața corpului, dar se evită zona precordială. Timpul de acțiune este de 20 de minute.

ADVERTISEMENT

“Terapia cu nămol se poate efectua atât ca baie generală cu nămol, cât şi împachetări dar şi terapie locală”, a explicat Liliana Stanciu, medic, pentru Observator News.

Elixirul negru se referă la nămolul sapropelic folosit la Techirghiol. Conform specialiștilor, acesta ajută la ameliorarea durerilor articulare și musculare, dar ajută și la vindecarea afecțiunilor pielii.

ADVERTISEMENT

Totodată, acest tip de nămol este un bun detoxifiant general. Cei care au venit la tratament pentru prima dată spun că acesta creează dependență, deoarece are numeroase beneficii.

“Pentru că mă simt foarte bine. Personalul este extraordinar. Este al cincilea an. (…) Sigur că da (n.r. dacă a observat evoluția)”, a spus o pacientă care vine la centru.

ADVERTISEMENT

Un alt pacient a spus că vine la centrul din Techirghiol de 30 de ani, după ce a fost diagnosticat cu spondilită. Vine tocmai din Suceava pentru a beneficia de tratamentele de la centru și are numai cuvinte de laudă pentru acestea.

“An de an vin aici de vreo 30 de ani. Pentru că la 30 de ani am fost diagnosticat cu spondilită. Acum arată ca un sanatoriu european. Condiţii deosebite”, a spus bărbatul.

O altă pacientă a avut probleme cu bazinul, iar tratamentele de la Techirghiol au ajutat-o de fiecare dată. “Am avut probeleme cu bazinul şi aici mă simt extraordinar de bine. Împachetări cu nămol, nămol la cadă, galvanizare”, a spus aceasta.

Nu doar tratamentul cu nămol este popular la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Turiștii aleg și proceduri de acupunctură, hidromasaj şi kinetoterapie, dar și terapie cu oxigen.

ADVERTISEMENT