News

Bărbat din Timiș, ucis de un cerb agresiv. Animalul ar fi fost crescut și eliberat pe câmp chiar de victimă

Un bărbat de 55 de ani din Timiș a fost atacat și omorât de un cerb, iar localnicii spun că animalul a fost crescut și eliberat pe câmp chiar de către victimă
14.10.2023 | 11:29
Barbat din Timis ucis de un cerb agresiv Animalul ar fi fost crescut si eliberat pe camp chiar de victima
Bărbat din Timiș, ucis de un cerb agresiv. Sursa foto: Tion.ro
ADVERTISEMENT

Trupul bărbatului, străpuns de coarnele cerbului, a fost găsit chiar de către familia acestuia vineri seara. Tragedia s-a petrecut în apropiere de localitatea Soca, aflată la circa 50 de kilometri de Timișoara. Localnicii spun că este vorba de un cerb, crescut chiar de victimă, și lăsat în libertate în urmă cu patru ani după ce animalul a devenit agresiv.

Bărbat din Timiș, omorât de cerb

Potrivit informațiilor din presa locală, bărbatul de 55 de ani lucra la o fermă aflată aproape de locul în care s-a produs tragedia. Vineri seara, când acesta se întorcea acasă, pe drum, la marginea unui lan de porumb, a fost atacat de un cerb care i-a străpuns trupul cu coarnele.

ADVERTISEMENT

Din cauza hemoragiei puternice astfel provocate, bărbatul s-a stins din viață la marginea drumului. Familia acestuia, îngrijorată că bărbatul nu se mai întorcea acasă, a mers în căutarea acestuia, găsindu-l fără suflare la marginea lanului de porumb.

În jurul orei 20.30, aceștia au cerut ajutor la 112. La fața locului au ajuns polițiștii din localitatea Deta, care au observat și cerbul care rămăsese în apropierea trupului neînsuflețit al bărbatului. Aceștia au chemat un vânător care a ucis cerbul ce rămăsese în apropierea cadavrului tot acest timp.

ADVERTISEMENT

“Polițiștii Orașului Deta au fost sesizați în jurul orei 20:28, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit decedat pe drumul dintre localitatea Soca și o cabana de vânătoare privată. Din verificările preliminare se pare că, acesta ar fi fost atacat de un animal sălbatic, posibil cerb”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Timiș.

Cerbul fusese crescut chiar de victimă

Potrivit IPJ Timiș, în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Trupul neînsuflețit al victimei a fost preluat de către medicii legiști, iar autoritățile au demarat cercetările pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

“În acest caz, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa, cercetările fiind efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta”, se mai arată în comunicatul IPJ Timiș.

Potrivit presei locale, localnicii au povestit autorităților că bărbatul de 55 de ani crescuse un cerb la ferma la care lucra . Timp de un an animalul a fost hrănit și îngrijit la fermă, însă, în urmă cu patru ani, atunci când cerbul devenise agresiv, a fost lăsat în libertate chiar pe câmpurile din apropiere.

ADVERTISEMENT

Cerbul ar fi rămas în zonă, iar localnicii povestesc că au mai fost episoade violente. Aceștia susțin că cel mai probabil cerbul care l-a atacat și omorât pe vecinul lor a fost chiar cerbul lăsat în libertate în urmă cu patru ani.

ADVERTISEMENT