News

Bărbat prins la cerșit deghizat în călugăriță. ”Ca bărbat, lumea te trimite la muncă”

Un bărbat din Bacău obișnuiește să cerșească deghizat în călugăriță. Cel mai recent a fost prins de polițiști în Satu Mare
27.12.2023 | 11:43
Barbat prins la cersit deghizat in calugarita Ca barbat lumea te trimite la munca
Bărbatul a adunat amenzi în toată țara Sursa foto: PresaSM
ADVERTISEMENT

Barca Istvan are 30 de ani și se pare că ar avea și probleme psihice. Bărbatul se dă drept călugăriță și cerșește bani pe stradă, în numele unei mănăstiri și pentru o cauză socială.

Bărbat prins la cerșit deghizat în călugăriță

Bărbatul este din Bacău și nu este la prima faptă de acest gen. Barca Istvan a fost prins și amendat pentru cerșetorie în toată țara, din localitatea de origine și până în București.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și crește șansele de succes, individul acționează de obicei în zona lăcașurilor de cult, de unde a și fost ridicat de cele mai multe ori, relatează publicația PresaSM.

Puține persoane își dau seama că este vorba despre un bărbat care practică o înșelătorie, așa că acesta a avut destul de mult succes cu această metodă de a înșela buna credință a semenilor săi.

ADVERTISEMENT

Cel mai recent a fost reținut sâmbătă, 23 decembrie, în Satu Mare. Barca Istvan a fost surprins la o stație de combustibil din municipiu. Acesta a fost cât pe ce să înșele un tânăr, dar angajații stației l-au dat de gol.

”Îl prostise pe un tânăr ca să îi facă cumpărăturile, dar fetele de la OMV l-au recunoscut. Nu înțeleg de ce polițiștii nu i-au reținut cel puțin ‘echipamentul’.

ADVERTISEMENT

Eu am avut o întâmplare foarte neplăcută cu această așa-zisă ‘măicuță’ acum două săptămâni”, a spus un martor pentru sursa citată.

Un taximetrist, păcălit și el de falsa măicuță, povestește cum a decurs interacțiunea cu bărbatul deghizat.

ADVERTISEMENT

”L-am luat din zona centrală a municipiului Satu Mare și l-am dus la Gara CFR. Când am ajuns la destinație nu i-am luat bani, că am zis să fac și eu o faptă bună.

Mi s-a părut dubios în momentul în care mi-a mai cerut și zece lei. Care călugăriță îți mai cere bani după ce faci o faptă bună? Evident ca nu i-am dat, dar l-am lăsat în plata Domnului”, a declarat la rândul său un taximetrist din Satu Mare.

Dus la sediul Poliției Locale, escrocul le-a declarat polițiștilor locali că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap: ”Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”.

ADVERTISEMENT