News

Bărbatul care ar fi fost în comă 35 de ani a recunoscut că a mințit: “Trebuia să mă opresc înainte ca situația să scape de sub control”

Manel a suferit un accident în anul 1979, chiar în ziua în care împlinea 23 de ani. Acesta a declarat că timp 35 de ani a fost în comă. După ce povestea a devenit virală a spus însă adevărul.
11.11.2021 | 23:45
Barbatul care ar fi fost in coma 35 de ani a recunoscut ca a mintit Trebuia sa ma opresc inainte ca situatia sa scape de sub control
Bărbatul care ar fi fost în comă 35 de ani a recunoscut că a mințit Sursă foto: RTVE
ADVERTISEMENT
12-11-2021
19:57

Manel a recunoscut că a mințit. Nu a fost niciodată în comă

Povestea lui Manel, bărbatul care ar fi fost în comă 35 de ani, a devenit virală după ce a fost prezentată de numeroase publicații și posturi Tv. Mulți au observat mai multe contradicții în declarațiile sale și au început să apară primele semne de întrebare. 

De asemenea, mai mulți doctori au spus că este aproape imposibil ca o persoană să se mai trezească după 35 de ani. În final, Manel Monteagudo a decis să spună adevărul și a mers la un post Tv din Spania. 

“Nu am fost în comă niciun moment. Este adevărat că am căzut de la 6 metri. Am fost internat într-un spital din Irak. Din cauza accidentului, am avut în fiecare zi, timp de 35 de ani, mai multe stări de leșin, între 14 și 16.

Mi-aș fi dorit să fiu în comă, pentru că atunci nu i-aș fi creat atâtea probleme soției mele. Trebuia să mă opresc înainte ca situația să scape de sub control. Îmi asum tot ce am făcut. Este doar vina mea”, a declarat spaniolul potrivit 20minutos.es.

 

Un bărbat din Spania are o poveste incredibilă. A stat în comă 35 de ani. Când și-a revenit acesta a avut un adevărat șoc. S-a trezit într-o lume din care nu mai înțelegea mare lucru.

După ce a suferit un accident, spaniolul a fost internat în mai multe spitale, dar doctorii nu i-au dat prea multe șanse. Iubita sa, care între timp i-a devenit soție, nu și-a pierdut însă speranța.

ADVERTISEMENT

L-a luat acasă și l-a îngrijit până în anul 2014, atunci când Manel a deschis din nou ochii.

Un bărbat din Spania s-a trezit din comă după 35 de ani

În anul 1979, Manel a căzut de la înălțime, pe o navă pe care lucra. Accidentul s-a petrecut pe 28 februarie, chiar în ziua în care tânărul împlinea 23 de ani  Acesta era marinar de la 14 ani. A lucrat în Africa, apoi în marina comercială spaniolă. Ultimii 6 ani îi petrecuse în Germania.

În momentul accidentului , Manel lucra pe o navă comercială care plecase din Bremen cu destinația Irak. Aici a avut loc tragedia. Tânărul a căzut de la o înălțime de 6 metri și s-a lovit la cap. Pentru o perioadă a fost internat într-un spital din Irak, apoi a fost transferat într-o clinică din Coruna.

ADVERTISEMENT

“Cheagul pe care îl aveam la cap și pe care îl am în continuare nu a putut fi scos. Se află într-o zonă riscantă”, a povestit spaniolul după ce s-a trezit, potrivit elmundo.es. 

Medicii nu știau exact ce pronostic să dea, spunând că ar putea muri în orice moment sau s-ar putea trezi. O singură persoană nu și-a pierdut însă niciodată speranța. Conchi, iubita marinarului, a decis să-l ia acasă și să-l îngrijească. Timp de 35 de ani a avut grijă de el cum a putut ea mai bine și în final eforturile sale au fost răsplătite. Iubitul ei s-a trezit pe 15 octombrie 2014.

ADVERTISEMENT

“M-am culcat la 23 de ani și m-am trezit la 58 de ani”

În momentul în care s-a trezit, bărbatul a suferit un adevărat șoc. Nu știa unde se află și credea că accidentul avusese loc cu doar o zi în urmă. Ușor, ușor a început să-și revină și a constatat că totul în jurul său este schimbat. Avea impresia că trăia într-o lume total diferită. Cel mai mare șoc l-a suferit atunci când s-a văzut prima dată în oglindă.

“Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un bătrân, eu am 23 de ani. Conchi pentru mine era iubita mea, nu știam că era deja soția mea. Imediat ce i-am văzut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”, a declarat Manel.

ADVERTISEMENT

A aflat că trăia în alt oraș, o altă casă, ba mai mult, era căsătorit și avea două fiice.

Bărbatul a avut nevoie de multe ședințe de terapie. A învățat să meargă și să vorbească din nou.

I-a fost destul de greu să se adapteze. Nu știa ce este internetul, nu știa să folosească o telecomandă și avea impresia că trăiește într-un film SF. Spaniolul spune că nu regretă nimic, dar nu-i place deloc să doarmă.

“Am adormit la 23 de ani și m-am trezit la 58. Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic… Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a întristat”, a mai spus fostul marinar.

ADVERTISEMENT
Tags: