News

Bărbat ucis cu sânge rece pe stradă, în Timișoara. Suspectul este un migrant afgan

Răfuială între migranți pe stradă în Timișoara, lăsată cu o crimă. Atacatorul este căutat acum de autorități și este considerat extrem de periculos.
01.02.2024 | 10:19
Barbat ucis cu sange rece pe strada in Timisoara Suspectul este un migrant afgan
Bărbat ucis cu sânge rece pe stradă, în Timișoara. Suspectul este un migrant afgan
ADVERTISEMENT

Alerta la 112 a fost dată de un cetățean care se plimba pe stradă și a dat peste victimă, un cetățean afgan într-o baltă de sânge. Oamenii legii au sosit la fața locului și au constatat decesul, dar și faptul că lângă trupul neînsuflețit se afla un cuțit și o rangă.

Bărbat ucis cu sânge rece pe stradă, în Timișoara

Potrivit primelor informații, bărbatul a fost ucis după o ceartă cu mai mulți conaționali. Polițiștii îl caută acum pe principalul suspect, un migrant afgan, însă iau în calcul posibilitatea ca mai multe persoane să fie implicate în această crimă.

ADVERTISEMENT

Conform Opinia Timișoarei, crima a avut loc pe strada Căprioarei din cartierul Freidorf. Victima avea 28 de ani și ceruse azil în țara noastră în urmă cu mai multe luni. Cercetările au fost preluare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, potrivit sursei citate.

Surse din anchetă transmit că victima a fost înjunghiată de 3 ori, inclusiv în inimă. Locuitorii de pe strada Căprioarei le-au explicat polițiștilor că în zonă locuiesc mai mulți migranți, veniți în țara noastră la muncă.Nu este pentru prima dată când Timișoara este șocată de o astfel de crimă.

ADVERTISEMENT

Astfel, în aprilie 2021, în zona Gării de Nord din Timișoara, un alt migrant își pierdea viața, în timp ce unul era grav rănit. Și în acest caz toate persoanele implicate erau cetățeni afgani, care doreau să trăiască în Europa.

Crima din 2021 care a șocat Timișoara, comisă de un cetățean afgan

Criminalul a fost prins două luni mai târziu, pe aeroportul din Atena, Grecia. În caz era implicat inclusiv ministrul de interne de atunci, Lucian Bode. ”A fost identificat și există mandat european de arestare pe numele lui, în acest sens desfășurându-se activități specifice.

ADVERTISEMENT

Sunt bucuros să vă spun aici, la Timișoara, că în urma cooperării polițienești internaționale, dintre autoritățile din România și autoritățile din celelalte state membre ale UE, seara trecută a fost reținut în Grecia un bărbat cetățean afgan, pentru omorul din Timșoara.

Vom trimite în Grecia o escortă a Poliției Române, care îl va aduce în țară în vederea cercetărilor”,  declara ministrul Lucian Bode. E neclar de ce s-au certat atunci migranții și ce l-a determinat pe criminal să lovească. ”În cursul după-amiezii de 19 aprilie 2021 (…) inculpatul A.F., cetățean afgan, în timp ce se deplasa alături de alți trei migranți afgani, pe bulevardul Republicii din Timișoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J..

ADVERTISEMENT

La rândul său migrant, o lovitură cu un cuțit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital”, explicau în luna aprilie 2023 reprezentanții Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Un migrant afgan, extrem de periculos, a fugit în 2022

Românii își vor aduce aminte și cazul din 2022, când un cetățean afgan extrem de periculos, din rândul talibanilor, a fugit dintr-un centru de migranți din Arad. Din fericire, individul a fost prins lângă Curtici. “Astăzi, 16.12.2022, în cadrul activităților specifice organizate pentru prinderea bărbatului care a fugit din Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Arad, șeful Postului de Poliție Zimandu Nou a primit o informație, privind prezența unei persoane suspecte, în zona de vegetație, cuprinsă între orașul Curtici și comuna Zimandu Nou.

La fata locului, s-au deplasat polițiști ai IPJ Arad și jandarmi din cadrul GMJ Timișoara, care l-au depistat și identificat pe cel în cauză”, au transmis autoritățile. De menționat că bărbatul nu a opus rezistență în momentul în carea fost depistat și imobilizat.

ADVERTISEMENT