ADVERTISEMENT
Fotbal international

Barcelona a propus lui Atletico Madrid schimbul Griezmann – Joao Felix. Ce răspuns a dat Diego Simeone

Autor: Sorin Dumitrescu | 28.08.2020 | 11:24
Barcelona a propus lui Atletico Madrid schimbul Griezmann - Joao Felix. Ce răspuns a dat Diego Simeone
Barcelona a propus lui Atletico Madrid schimbul Griezmann-Joao Felix. Ce răspuns a dat Diego Simeone. Foto: Sport.es

Situația la Barcelona este una de-a dreptul explozivă. Cea mai ingrată poziție o are președintele Josep Bartomeu, căruia i se cere insistent să demisioneze, fiind socotit drept principalul vinovat de marile probleme cu care se confruntă acum catalanii.

ADVERTISEMENT

Explozia s-a produs după ce Barcelona a suferit cea mai rușinoasă înfrângere europeană, acel 2-8 cu Bayern Munchen din sferturile de finală ale Champions League, la Lisabona, rezultat care l-a făcut pe starul echipei, Lionel Messi, să ia o decizie de neconceput în urmă cu câteva luni.

Vedeta Barcelonei, legenda vie a clubului, a anunțat plecarea pe baza unei clauze speciale din contractul său, Messi fiind scârbit de felul în care conducerea clubului a gestionat treburile într-un mod dezastruos.

ADVERTISEMENT

Josep Bartomeu a vrut schimbul Griezmann – Joao Felix

Acum a ieșit la iveală intenția președintelui Josep Bartomeu de a pune la cale un schimb de jucători cu Atletico Madrid, în dorința, pe de o parte, de a înlătura un jucător cu care Messi nu a avut niciodată feeling, dar și de a diminua din punct de vedere economic cheltuielile salariale.

Este vorba de campionul mondial Antoine Griezmann, sosit vara trecută pe Nou Camp, căruia Barcelona i-a plătit clauza de eliberare, dar care are un salariu anual foarte mare, de 18 milioane de euro. Griezmann a fost primit cu ostilitate de Messi și prietenii săi, care nu i-au iertat francezului decizia luată cu un an în urmă, când toată lumea îl aștepta cu brațele deschise și el a anunțat într-un clip video că va rămâne la Atletico.

ADVERTISEMENT

Ar fi făcut o economie de 15 milioane euro pe lună

Acum, Bartomeu spera să îl poată trimite înapoi pe Griezmann la Atletico și să îl ia la schimb pe Joao Felix, tânărul internațional portughez devenit în vara lui 2019 cel mai scump transfer din istoria lui Atletico: 126 milioane euro plătiți Benficăi.

Lui Bartomeu i-ar conveni de minune acest schimb, pentru că ar reduce dintr-un foc cu 15 milioane de euro cheltuielile salariale, lusitanul câștigând anual la Atletico doar 3 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Griezmann, omul de la care va pleca reconstrucția lui Ronald Koeman

Însă Diego Simeone, omul care ia majoritatea deciziilor la Atletico, a spus un „Nu” hotărât, deși Joao Felix a fost inclus, la fel ca și Griezmann, în echipa sezonului trecut din La Liga a jucătorilor care au dezamăgit.

Tocmai ostracizatul Griezmann este însă omul de la care vrea noul antrenor al Barcelonei, olandezul Ronald Koeman, să pornească restructurarea echipei, batavul susținând că jucătorul francez a fost utilizat pe o poziție care nu are nimic în comun cu rolul său obișnuit. Lui Griezmann i s-a promis tricoul cu numărul 7.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!