Sport

Nebunie după Real Madrid – Barcelona 3-2! Joan Laporta vrea rejucarea meciului: „Vom lua toate măsurile necesare”

Derby-ul Real Madrid - Barcelona 3-2 a fost umbrit de o fază controversată. Joan Laporta consideră că gruparea blaugrana ar fi putut fi dezavantajată și cere rejucarea meciului.
22.04.2024 | 17:50
Nebunie dupa Real Madrid  Barcelona 32 Joan Laporta vrea rejucarea meciului Vom lua toate masurile necesare
Faza controversată din Real Madrid - Barcelona a creat o adevărată nebunie în Spania. Joan Laporta cere rejucarea meciului. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câștigat duelul de pe teren propriu cu Barcelona, scor 3-2, în etapa a 32-a din La Liga. Lumea fotbalului mondial s-a împărțit în două după faza controversată din minutul 28. Lamine Yamal a trimis cu călcâiul spre poartă, iar Andriy Lunin a respins din apropierea liniei porții. Joan Laporta a ieșit în față cu un comunicat de presă.

Nebunie după Real Madrid – Barcelona 3-2! Joan Laporta vrea rejucarea meciului

Lamine Yamal a fost aproape să marcheze în minutul 28. Puștiul-minune al catalanilor a trimis cu călcâiul spre poartă, însă Lunin a respins de pe linia porții. La Liga nu dispune de ”Tehnologia de Linia Porții”, iar arbitrii au analizat faza 3 minute în camera VAR înainte de a decide că balonul nu a depășit linia porții cu toată circumferința.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta vine cu o altă variantă. Președintele Barcelonei a emis un comunicat de presă a doua zi după „El Clasico” prin care a cerut toate imaginile și înregistrările de la faza finalizată de Lamine Yamal. În cazul în care catalanii vor dovedi că golul trebuia validat, Joan Laporta a anunțat că va cere rejucarea meciului.

“Ieri au fost mai multe faze discutabile, dar mai presus de toate a fost una care ar fi putut schimba rezultatul meciului. După cum știți, mă refer la golul-fantomă al lui Lamine Yamal. Noi, cei de la Barcelona, vrem să fim siguri de ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

„Vom lua toate măsurile necesare. Vom cere rejucarea meciului”

Astfel, vă informez că Barcelona va cere Comisiei Tehnice a Arbitrilor și Federației Spaniole de Fotbal să ne pună la dispoziție toate imaginile și înregistrările audio apărute la momentul reușitei. 

Dacă, după ce vom analiza situația, vom realiza că a existat o eroare, ceea ce deja credem, vom lua toate măsurile necesare. Ne gândim chiar și la o acțiune legală.

ADVERTISEMENT

Dacă se va confirma că a fost un gol valabil, vom merge mai departe și vom cere rejucarea meciului, așa cum s-a întâmplat într-un meci european din cauza unei erori VAR”, se arată în comunicatul emis de Joan Laporta, citat de Marca.

Spaniolii au arătat că mingea a trecut cu toată circumferința de linia porții

Faza controversată petrecută în minutul 28 al derby-ului Real Madrid – Barcelona (3-2) a creat o adevărată nebunie în Spania. Jurnaliștii de la Canal Plus au publicat imagini, cu ajutorul tehnologiei, care arată că mingea nu a trecut cum toată circumferința de linia porții lui Lunin.

ADVERTISEMENT

În schimb, ziariștii de la Archivo VAR susțin, tot cu ajutorul tehnologiei, că mingea a depășit linia porții cu toată circumferința. După succesul cu Barcelona, Real Madrid s-a distanțat la 11 puncte de locul 2, ocupat de catalani, cu 6 etape rămase până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT